Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Ağustos 2010 Çarşamba

İşyerinde çok sıkıntı içersindeyim 3600 günüm dolduğunda kıdem tazminatımı alarak ayrılabilir miyim?

SORU:

Merhaba,

Size bir konuda danışmak istiyorum. İşyerinde çok sıkıntı içerisindeyim ve ayrılmak istiyorum.

Sigorta başlangıç tarihim 01.11.1995. Toplam ödenen prim gün sayım 3119.

Ben 3600 gün primi tamamladığımda, 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim ödeme şartı ile ssk 'dan yazı alarak (önümüzdeki yıl) tazminatımı alarak ayrılabilir miyim?

Yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Cevabınızı merakla bekliyorum.

Dilek Y.

CEVAP:

Dilek hanım emeklilik için sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısını tamamlayıp sadece yaşı bekleyenler kıdem tazminatını alarak işlerinden ayrılabilirler.

Emeklilik için 15 yıllık sigortalılık süresi ve 3600 günü bulunan sigortalılar kadın erkek farketmez bulundukları yerdeki SGK İl müdürlüğünden ''Kıdem Tazminatı Alabilir Yazısı'' alarak işten ayrılırlarsa işveren kıdem tazminatını ödemek zorundadır.

Sizde 3600 gününüz dolduğunda ( 15 yıllık sigortalılık sürenizde dolmuş olacak ) SGK müdürlüğüne giderek bu yazıyı alın ve işvereninize verin. Elden almazsa noter kanalıyla da gönderebilirsiniz.


SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com