Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Ağustos 2017 Cumartesi

Yetim aylığınız kesildiğinde; babanızdan aylık alan anneniz ve kardeşinizin aylık bağlama oranının artması hk.

Maaşınızın tamamı değil yüzde 60'ı annenize ve kardeşinize devredilir
Soru: Doğum tarihim 12 Mayıs 1992.  Emekli Sandığından yetim maaşı almaktayken, 25 yaşını doldurduğumdan maaşım kesildi. Bu maaş anneme veya 18 yaşındaki kardeşime devredilebilir mi?
Deniz POYRAZ
Cevap: Yetim aylığınız kesildiğinde; babanızdan aylık alan anneniz ve kardeşinizin aylık bağlama oranı aratacaktır. Anneniz yüzde 50, kardeşiniz ve siz yüzde 25 oranında aylık alıyordunuz. Aylığınız kesildiğinde, anneniz memur veya memur emeklisi değilse aylık bağlama oranı yüzde 60’a, kardeşinizin de aylık bağlama oranı da yüzde 30’a yükselecektir. Bu durumda aylığınızın tamamı değil, yüzde 60'ı annenize ve kardeşinize devredilmiş olacaktır.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com