Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Ağustos 2017 Perşembe

Askerlik borçlanması yaparak üç yıl erken emeklilik

Askerlik borçlanması üç yıl erken emekli olmanızı sağlar
Soru: 3 Haziran 1977 doğumluyum. Sigorta girişim 29 Şubat 2000’dir. 1997-1998 arasında 18 ay askerlik yaptım. Askerliğimin ne kadarını borçlansam bana emeklilikte fayda sağlar? 6100 gün prim ödemem var. Sigorta girişinden aralıksız olarak itibaren aynı iş yerinde çalışıyorum.
Engin DERELİ
Cevap: Askerlik sürenizin 460 gününü borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5900 gün prim ödeme ve 57 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz dahi, 57 yaşınızı dolduracağınız 3 Haziran 2034’de emekli olabilirsiniz. Askerliğinizi borçlanmazsanız 7000 gün prim ödemeniz şartıyla 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.  Askerlik borçlanması 1100 gün az prim ödeme ve 3 yıl erken emekli olma avantajı sağlıyor.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com