Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Ağustos 2017 Çarşamba

Askerliğimi emekli olmama bir ay kala borçlanabilir miyim?

Askerliğinizi istediğiniz zaman borçlanabilirsiniz
Soru: 15 Ağustos 1967 doğumluyum.  20 Kasım 1989’da SSK’lı oldum ve SSK'ya 27 gün prim ödedim. 1 Mart 2000 tarihinde tarım Bağ-Kurlu oldum ve 26 Ağustos 2013’te tarım Bağ-Kurundan çıktım. 9 Şubat’ tan beri SSK'lı olarak çalışıyorum. Askerliğimin ne kadarını borçlanırsam, ne zaman emekli olabilirim?  Diğer sorumda askerliğimi emekli olmama bir ay kala borçlanabilir miyim?  
Mustafa AKKILIÇ
Cevap: Sorunuzu 18 ay askerlik yaptınız varsayımına göre cevaplandırıyoruz. Bağ-Kurdan sonra SSK'ya 1260 gün prim ödemeniz varsa,(yoksa SSK priminizi 1260 güne tamamlamalısınız) askerlik sürenizin tamamını borçlanmanız halinde,  SSK'da emekli olmak için: 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, 50 yaşınıza dolduracağınız 15 Ağustos 2017’de emekli olabilirsiniz. Askerliğinizi istediğiniz zaman borçlanabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com