Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Ağustos 2017 Pazar

65 yaş aylığı alan babam SGK'ya yatan primlerini geri alabilir mi?


İade alacağınız prim dolmuş paranızı karşılamaz
Soru: 1944 doğumlu babam 1983 yılında 250 gün kadar sigorta primi ödenmiş. Emekli falan değil. Sadece 65 yaş maaşı alıyor. Acaba yatan primlerini geri alabilir mi? Eğer alırsa 65 yaş maaşı kesilir mi?
Alp ÇELİK
Cevap: Emekli olmak için aranan yaşı doldurduğu halde, emekli olacak kadar primi olmayanlar talep etmeleri halinde, ödediği primi geri alabiliyor. Babanız primini geri alabilir. 65 yaş aylığı da kesilmez. Ancak alacağı prim tutarı, SGK’ya gidip geleceği dolmuş parasını karşılamaz. Bu nedenle boşa kendini yormasın.   


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com