Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Temmuz 2017 Pazar

Malûlen emekli olmak istesem hak kaybım olur mu?

Malulen emekli olduğunuzda hak kaybınız olmaz
Soru: 1 Mart 1975 doğumluyum. 1 Eylül 1995 tarihinde THY da uçucu personel olarak işe başladım. Çalıştığım süre içinde iki defa doğum yaptım. Toplam 7142 gün prim ödemem var. Geçtiğimiz ay önemli bir beyin ameliyatı geçirdim. Artık uçmam mümkün değilmiş. Ne zaman emekli olabilirim? Malûlen emekli olmak istesem hak kaybım olur mu?
ESRA
Cevap: Emekli olmak için: 20 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz dahi, 52 yaşı dolduracağınız 1 Mart 2027’de emekli olabilirsiniz.  Geçirdiğiniz operasyon malûlen emekli olmanıza imkân sağlıyor ise, hiç durmadan malûlen emekli olmanızda yarar var. Malûlen emekli olmanız halinde hak kaybına uğramazsınız. Çünkü malulen emekli olduğunuzda 7200 gün prim ödemiş gibi aylık bağlanır.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com