Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Temmuz 2017 Pazartesi

Geriye dönük borçlanma yaparak anneme aylığı bağlatabilir miyiz?

Annenize aylık için babanızın en az 900 gün primi olması gerekiyor
Soru: Babam geçen yıl vefat etti. Sigortalı işe giriş tarihi 3 Ekim 1976’dır. Geriye dönük borçlanma yaparak anneme aylığı bağlatabilir miyiz? Annemin hiç Bağ-Kuru ve SSK kaydı yoktur.
Ali ÜNSAL
Cevap: Annenize babanızdan aylık bağlatabilmek için: babanızdan 5 yıl sigortalılık süresi ve en az 900 gün prim ödeme şartları aranır. Babanızın sigortalılık  süresi yeterli. Şayet 900 gün primi varsa annenizi aylık parlatabilirsiniz. 900 gün primi yok ve askerlik borçlanmasıyla primini 900 güne tamamlanabiliyorsa, Sosyal Güvenlik Kurumundan askerlik boşanmasıyla annenize dul aylığı bağlanması talebinde bulunun. Sosyal Güvenlik Kurumu talebinizi reddedecektir. Talebiniz ret edildiğinde iş mahkemesine dava açarak annenize yargı yoluyla aylık bağlatmanız mümkün.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com