Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Temmuz 2017 Salı

Askerliğinizin 3 ayını borçlanıp hemen emeklilik

Askerliğinizin 3 ayını borçlanıp hemen emekli olabilirsiniz
Soru: 20 Haziran 1967 doğumluyum. 1 Kasım 1985'te sigortalı oldum. Ve 6 Kasım 1989 tarihine kadar SSK’ya 471 gün prim ödedim. 6 Kasım 1989-31 Aralık 1991 arasında bir kamu kurumunda sözleşmeli personel olarak sigortalı çalışmaya başladım. Ve 1 Ocak 1992’de aynı kuruluşa memur olarak atamam yapıldı. Halen memur olarak çalışmaktayım. Çalıştığım kurum 20 Haziran 2018 tarihinde emekli olabileceğini söylüyor. Ama SGK da devletten aldığım bilgiye göre 21 Haziran 2016’da emeklilik sürem dolmuş. Acaba hangisi doğru? Ne zaman emekli olabilirim?
Mehmet KURUCU
Cevap: Emekli olmak için: 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 51 yaş şartlarına tabisiniz. Hizmet süresi şartını sağladığınızdan 51 yaşınıza dolduracağınız 20 Haziran 2018’de emekli olabilirsiniz. Askerlik sürenizin 3 ayını borçlanmanız halinde, emekli olacağınız yaş 50'ye düşer ve borçlanma bedelini ödediğimiz tarih itibariyle emekli olabilirsiniz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com