Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Mayıs 2017 Cuma

SSK’dan önceki doğumlar neden borçlanılamıyor?

Sigorta başlangıç tarihinden önceki doğumlar da borçlanılabilmeli

Soru: 14 Ağustos 1964 doğumlu bayanım. 13 Aralık 1999 tarihinde ilk kez sigortalı olarak kamuda İçişleri Bakanlığı kadrosuyla belediyede çalışmaya başladım. Ve hiç aralıksız çalışmaya devam etmekteyim. Ne zaman emekli olabiliyorum? Birde biri 1985, diğeri 1987 tarihli iki doğumum var. SSK’dan önceki doğumlar neden borçlanılamıyor? Benim gibi bu kanunu bekleyen çok kadın var.
Selen KAPLAN
Cevap: Emekli olmak için; 7000 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. Çalışmanızı 23 Mayıs 2019’a kadar devam ettirerek prim ödemenizi 7000 güne tamamlamanız şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız 14 Ağustos 2022’de emekli olabilirsiniz.  Maalesef kanun izin vermediği için sigorta başlangıç tarihinden önceki doğumlar borçlanılamıyor. Ancak bu haksız ve adaletsiz bir uygulama. Yasanın yürürlüğe konduğu günden beri bu konuyu eleştirdiğimizi okurlarımız bilir. Umarız siyasi otorite sizin gibi pek çok sayıda annenin feryadını duyarda, sigorta başlangıç tarihinden önceki doğumların borçlanılmasına izin veren yasal düzenleme yapılır.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com