Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Nisan 2017 Salı

Yıllık izin süresinin çalıştığınız işyerindeki kıdeme göre hesaplanması hk.

Yıllık izin çalışılan işyerindeki kıdeme göre hesaplanıyor
Soru: Size kısa bir sorum olacak, çalışma kanununa göre, hizmet süresine bağlı olarak hesaplanan yıllık ücretli izin sürelerinde, hizmet süresi, toplam çalışma süresi üzerinden hesaplanabilir mi? Yoksa aynı işyerinde çalışmak zorunlu mudur?  Örneğin toplam çalışma süresi 15 yıl olan bir çalışan için, 16. yılda, işyerinden ayrılıp,  aynı işverene bağlı olmayan farklı bir işyerinde çalışmaya başlarsa, yıllık izni yeniden 14 günden mi başlar?
Esra BEKÇE
Cevap: Yıllık izin süresi çalıştığınız işyerindeki kıdeme(çalışma süresine) göre hesaplanır. Daha önceki başka işyerlerinde yapılan çalışma son işvereni bağlamaz. Sorundaki örnekteki kişi yeni işyerinde bir yılını doldurduğundan 14 gün izin hak eder. Ve bu izni 2 nci yıl içinde kullanır.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com