Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Ekim 2016 Perşembe

Vergi affının süresi hangi tarihe kadar uzatıldı? - İŞTE YENİ SON BAŞVURU TARİHİ!


Vergi affı süresi uzatıldı

Milyonlarca kişinin kamuya olan borçları için getirilen yapılandırma imkanı büyük ilgi görürken, müjde geldi. Vergi borcu yapılandırması uygulamasında son başvuru tarihi 31 Ekim'den 25 Kasım'a uzatıldı.

Milyonlarca kişinin kamuya olan borçları için getirilen yapılandırma imkanı büyük ilgi görürken, Başbakan Binali Yıldırım müjdeyi verdi. Başbakan Yıldırım, 31 Ekim'de sona ereceği açıklanan vergi alacaklarının yeniden yapılandırmasına ilişkin başvuruların 25 Kasım'a kadar uzatıldığını bildirdi.

BİR İLKE İMZA ATILDI

Yapılandırmada ana paranın tahsilinden vazgeçilmiyor. Ancak gecikme faizi ve cezası silinip, bunun yerine enflasyona (Yİ-ÜFE) göre güncelleme yapıldığı için, ödenmesi gereken toplam tutar düşüyor. Ayrıca peşin ödemeyi tercih edenlere ekstra indirim yapılıyor. İlk kez bu yapılandırma yasasında sağlanan imkan ile peşin ödemeyi tercih edenler, enflasyon tutarının da yarısını ödüyor. İsteyene taksit seçeneği de var. 6, 9, 12, 18 taksitten biri tercih ediliyor ve 2 ayda bir ödeme yapılıyor.

VERGİ CEZASI SİLİNİYOR

Yapılandırma yasası ile vergi cezası olanlara da önemli fırsat tanınıyor. Dava açma süresi geçmemiş ya da vergi mahkemesinde dava açılmış ama henüz sonuçlanmamış mükellef için cazip bir imkan sağlanıyor. Buna göre; vergi ceza ihbarnamesi alan mükellef; dava açmazsa ya da açılmış davayı geri çekerse, kesilmiş olan bütün cezaları silinecek ve vergi aslının da sadece yüzde 50'sini ödeyecek. Kişi, yarısı silinen vergi borcunun kalan yüzde 50'sini ve hesaplanan enflasyon tutarını, 18 taksitte, 36 ay vadeyle ödeme imkanına da sahip olacak.

Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk, yapılandırmadan yararlanmak isteyenlere "Gücü olan peşin ödesin" tavsiyesinde bulunmuştuu. Bu yapılandırmanın öncekilerden daha fazla avantaj sağladığını belirten Ertürk, "Başvurular, ilgi düzeyinin iyi olduğunu gösteriyor. Biz, kanun kapsamına giren tüm mükelleflerin bu avantajdan yararlanmasını bekliyoruz. Kesinleşmiş borçları olanlar bir an önce başvursun, yapılandırmanın avantajlarından yararlansın" demişti.

Kaynak: VATAN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com