Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Ekim 2016 Pazar

En erken ne zaman emekli olurum?

http://www.emeklilikhaber.com/yazi/ssk-ve-bag-kur-emeklilik-hesaplama-2/
Staj sigortası emeklilik açısından başlangıç sayılmıyor
Soru:12 Aralık 1972 doğumluyum. İlk olarak 5 Ekim 1987’de meslek lisesinden sigorta girişim yapıldı. Daha sonra ilk prim ödemesi 21 Ağustos 1991’de gerçekleşti. Toplam prim günüm 6300’dür. Bu durumda en erken ne zaman emekli olurum?
Ali Ahmet YALÇIN
Cevap: Staj sigortasında kişileri emekli eden uzun vadeli sigorta kollarına prim ödenmediğinden, emeklilik açısından sigorta başlangıcı sayılmıyor. Emeklilik şartlarınızı adınıza ilk defa uzun vadeli sigorta kollarına prim ödenen 21 Ağustos 1991 tarihi belirliyor. Bu tarihe göre emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5600 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, bundan sonra prim ödemeseniz de, 53 yaşınızı dolduracağınız 12 Aralık 2025’de emekli olabilirsiniz. 
Ekrem SARISU - POSTA

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com