Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Ekim 2016 Perşembe

Askerlik borçlanması yatırsak ne kadar yatırmalıyız?


Babanız askerliğini borçlanıp ayrıca 83 günde prim ödeyerek emekli olabilir
Soru: 20 Ağustos 1958 doğumlu. Sigorta girişi 1 Temmuz 1980, 20 ay askerlik süresi  var. Toplamı 4117 gün prim ödemesi bulunuyor.  Ekim sonuna kadar geçmişe dönük prim ödenebileceğine dair bir kanun çıkmış. Bu kanun bizim için de geçerli mi? Askerlik borçlanması yatırsak ne kadar yatırmalıyız? Ve ne zaman emekli olur?
 Emine EMLEK
Cevap: Geçmişe dönük prim ödenmesine imkân veren bir yasa çıkması. Prim borçlarını yapılandıran, yani taksitle ödenmesine imkân sağlayan bir yasa çıktı. Bu yasa sizi ilgilendirmiyor. Babanızın primi yeterli olmadığından askerliğinin tamamını borçlanması gerek. Askerliğini borçlanması halinde, emekli olmak için: 25 yıl sigortalılık süresi, 5000 gün prim ödeme ve 44 yaş şartlarına tabi olur.  Askerlik borçlanmasından sonra 83 gün daha prim ödeyerek toplam primini 5000 güne tamamlayarak emekli olabilir. 
Ekrem SARISU - POSTA

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com