Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Ekim 2016 Salı

Askerlik borçlanması yapmam gerekiyor mu?


Askerlik borçlanmasına gerek yok
Soru: 20 Haziran 1979 doğumluyum. SSK başlangıç tarihim 1 Ocak 1997 olup 4000 gün prim ödemem var. Şuan çalışıyorum. Acaba ne zaman emekliliği hak ediyorum? Askerlik borçlanması yapmam gerekiyor mu?
Hakan KESER
Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabisiniz. 1825 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5825 güne tamamlamanız şartıyla, 56 yaşınızı dolduracağınız 20 Haziran 2035’de emekli olabilirsiniz. Askerliğiniz sigorta başlangıcından sonra olduğundan, borçlanma emekli olma şartlarını değiştirmez. Dolayısıyla borçlanmanıza gerek yok.  

Ekrem SARISU - POSTA


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com