Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Eylül 2016 Perşembe

Prim borcu olan vatandaşlara emeklilik imkanı getiren düzenleme çıktı - KREDİYLE EMEKLİLİK UYGULAMASINDAN KİMLER YARARLANACAK?


Hemen emekli olabilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası geçtiğimiz günlerde yüz binlerce prim borçlusunu emekli edebilecek 'Krediyle Emeklilik Protokolü'nü imzaladı. Borçlu vatandaşlara emeklilik imkanı getiren düzenlemeden yararlanmak için son gün 31 Ekim.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun" geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), borçlarını ödeyerek emekli olabilecek 4B (Bağ-Kur) kapsamındaki sigortalılara yönelik bankalar ile görüşmeler yaptı ve Ziraat Bankası ile anlaşıldı.

Konuya ilişkin detayları açıklayan İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Sadettin Orhan “Yaş ve prim günü itibariyle emekliliğe hak kazanmışsınız fakat SGK'ya birikmiş prim borcunuz sebebiyle emekli olamıyorsunuz. Ya da hizmet borçlanması (askerlik, doğum, yurt dışı vb) yapmanız halinde emekli olabileceksiniz fakat elinizde borçlanma bedelini ödeyecek toplu paranız yok. İşte bu noktada krediyle emeklilik uygulaması devreye giriyor" dedi.

Toplu ödemeyi vatandaş yerine bankanın yaptığını belirten Orhan “Bağlanan emekli aylığınızdan kredi borcunuz ödeniyor. Uygulama özellikle Bağ-Kur (4/b) prim borçluları için kolaylık sağlıyor" diye konuştu.
Yapmanız gerekenler

Geçtiğimiz yıllarda da birkaç defa uygulanan krediyle emeklilik yöntemi, son olarak SGK ile Ziraat Bankası arasında 5 Eylül 2016 tarihinde imzalanan protokolle yürürlüğe girdi. Orhan krediyle emeklilik sürecini anlattı:

“Öncelikle SGK müdürlüğüne başvurarak, krediyle emeklilik uygulamasından yararlanmak istediğinizi beyan ediyorsunuz.

SGK müdürlüğü dosyanızı inceliyor, borcunuzu ödemeniz veya hizmet borçlanması yapmanız halinde emekliliğe hak kazanıp kazanmadığınızı tespit ediyor.

Borcunuzu ödemeniz veya borçlanma yapmanız halinde emekli olabiliyorsanız, SGK müdürlüğü size 'Prim Borcunu Ödemesi Halinde Emekli Olabilecek' yazısı veriyor.

Bu yazıyla en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek kredi başvurusu yapıyorsunuz. Ziraat Bankası, sizin borcunuzu SGK'ya ödüyor. SGK size emekli maaşınızı bağlıyor ve kredi taksitleri emekli maaşınızdan aylık olarak kesilmeye başlıyor. Böylece hem SGK'ya borcunuzu ödemiş oluyorsunuz, hem emekli aylığı ve sağlık sigortanıza kavuşmuş oluyorsunuz."

Kimler yararlanabiliyor?

  1. Krediyle emeklilik uygulamasından;
  2. Şirket ortakları
  3. Esnaf ve sanatkarlar
  4. Köy ve mahalle muhtarları
  5. Çiftçiler
  6. Hizmet borçlanmasıyla emekli olabilecek tüm sigortalılar 

yararlanabiliyor.

Son başvuru tarihi 31 Ekim 2016

Söz konusu uygulamada en önemli şartın prim borcunu ödediğinde veya hizmet borçlanması yaptığında emeklilik şartlarının (yaş, prim günü) sağlanması olduğunu belirten Orhan, “Yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiren uygulamadan yararlanabilmek için son başvuru tarihi 31 Ekim 2016'dır. Bu arada SGK'nın, finans kurumlarıyla da benzer bir protokol yapması uygulamadan yararlanacak kişi sayısını daha da artırabilecektir." ifadelerini kullandı.

YENİ ŞAFAK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com