Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Temmuz 2016 Pazartesi

Şu an için emekli olabilir miyim?

http://www.emeklilikhaber.com/yazi/ssk-ve-bag-kur-emeklilik-hesaplama-2/

SSK’dan daha erken emekli olabilirsiniz

Soru: 20 Temmuz 1964 doğumluyum. 15 Aralık 1997’de Bağ-Kurlu olup şu anda  18 yıl 2 gün prim ödemem var. Hangi şartlarda daha erken emekli olabilirim? İsteğe bağlı sigortamı veya bir yerden SSK’dan giriş yapmam daha mı iyi olur? Karar veremedim. Bu şartlar da 6482 gün yatmış primim mevcut. Şu an için emekli olabilir miyim? 
Mehmet DOLUNAY
Cevap: Şu an için emekli olamazsınız. 15 yıldan fazla süre prim ödemeniz olduğundan, faaliyetinize son verip bundan sonra prim ödemeseniz de, 58 yaşınızı dolduracağınız tarihte Bağ-Kurdan emekli olabilirsiniz. Ayrıca priminizi 9000 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olmanızda mümkün.
Bağ-Kurlular faaliyetlerine son vermeden, başka bir iş yerinde sigortalı çalışarak SSK’ya prim ödeyebiliyorlar. Sigortalı bir işte çalışarak SSK’ya 1260 gün(3.5 yıl) prim ödemeniz ve askerlik sürenizi de borçlanmanız halinde, SSK’da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi 5825 gün prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabi olursunuz.  Ve 1260 günden sonra prim ödemeseniz de 56 yaşınızı dolduracağınız 20 Temmuz 2020’de SSK’dan emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

  1. İlk işe giriş tarihinden sonra yapılan askerlik süresinin borçlanılması halinde emeklilik yaşı değişir mi? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  2. Çıraklık eğitim merkezinde kaydım var bu kayıt emeklilik için giriş sayılır mı? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  3. Borçlanma Talep Dilekçesi (5510 SK 41 inci maddeye göre) - İNDİR!
  4. 7850 gün ödenmiş SSK primim var ne zaman emekli olurum? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  5. Geçmişe dönük Bağ-kur primimi borçlanıp ödeyerek emekli olmak istiyorum bu mümkün müdür? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  6. 2000 yılında işe giren erkek sigortalılar nasıl 3 yıl erken emekli olabilir?
  7. SSK ilk işe giriş tarihim 01.07.1992 olup yatırılmış 5758 prim gün sayımla ne zaman emekli olurum? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  8. Emeklilik günüm oldu yaşımı bekliyorum askerlik borçlanması işime yarar mı? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  9. Eşimden boşandım babamın dosyasından yetim maaşı alabilir miyim? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  10. 1987-2000 yılları arasında iş yerinin babamın üzerinde olduğunu ispat eden belgelerle SGK'ya başvursak 13 yıllık kaybı geriye dönük Bağ-kura borçlanarak telafi edebilir miyiz? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com