Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Kasım 2015 Cuma

Engelli kadrolu memur olarak atandım - Yüzde 40 oranında vergi indirimden yararlanıyorum - Askerlik borçlanırsam emeklilik tarihi değişiyor mu?

Engelli hakkıyla 4680 gün prim ödeyip 18 yılı dolduracaksınız
Soru: 30 Eylül 2008 tarihinde 6 ay kısa dönem olarak terhis oldum. 27 Mart 2009 tarihinde SSK'lı giriş yaptım. Özel işyerinde 514 gün prim ödemem var. Sonra 6 Eylül 2010 tarihinde engelli kadrolu memur olarak atandım. Yüzde kırk oranında vergi indirimden yararlanıyorum. Askerlik borçlanırsam emeklilik tarihi değişiyor mu?
Hüdaverdi UZAR
Cevap: Sigortalılardan Sosyal Güvenlik Kurumunca yetkilendirilen sağlık kuruluşlarının sağlık kurullarınca düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, SGK Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının sizin gibi, yüzde 40-49 arasında olduğu anlaşılanlar emekli olmak için;  18 yıllık sigortalılık süresi ve 4680 gün prim ödeme şartlarına tabi bulunuyor. Askerliğinizi borçlandıktan sonra ara vermeden 2 Ekim 2021’ye kadar prim ödeyerek toplam priminizi 4680 güne tamamlamanız şartıyla, 18 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 2 Ekim 2026’de emekli olabilirsiniz. Askerlik borçlanması 6 ay erken emekli olmanızı sağlıyor.
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com