Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Kasım 2014 Pazar

Sigorta başlangıç tarihinden sonraki doğumlar hk.

Başlangıçtan önceki doğumlar borçlanılamıyor

Soru: Annem 1960 doğumlu,01.12.2012 tarihinde çiftçi Bağ-Kurunu başlattı, Bağ-Kurdan önce 1979 ve 1982 yıllarında iki doğum yaptı. Doğum borçlanmasından faydalanabilir mi? Ve ne zaman emekli olur?
BOZGÜL
Cevap: Sigorta başlangıç tarihinden sonraki doğumlar borçlanılabiliyor. Annenizin doğumları sigorta başlangıç tarihinden önce olduğundan maalesef doğum borçlanması yapamaz. Yaş haddinden emekli olmak için 5400 gün prim ödeme ve 61 yaş şartlarına tabi. Ara vermeden prim öderse, primini 5400 güne tamamlayacağı 1 Aralık 2027’de emekli olabilir.
Ekrem SARISU -POSTA 
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com