Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Haziran 2014 Pazartesi

Geçmişte SSK primimi ödemeyen işyerlerini mahkemeye verip malulen emekli olabilir miyim?

Dava açarak primi 1800 güne tamamlarsanız emekli olabilirsiniz

Soru: 1970 doğumluyum. 20 Temmuz 1987 tarihinde SSK'lı oldum. Bugüne kadar 401 gün prim ödemem var. Çalıştığım 30'a yakın işyerimin birçoğu sigortamı yatırmadı. Bağırsak kanseriyim. Çalışamıyorum. İşyerlerimi mahkemeye verip malulen emekli olabilir miyim?

A.A.

Cevap: Kanser hastaları malul sayılıyor. Ancak malulen emekli olmak için ayrıca, 10 yıl sigortalılık süresi ve en az 1800 gün prim ödemesi aranıyor. Süre sorununuz yok. Sigorta girişinizi yapan ancak çalışma sürenizi bildirmeyen işyerlerini için hizmet tespit davası açarak, mahkemede bildirilmeyen çalışma sürelerinizi şahit veya belgeyle ispat etmek suretiyle 1400 gün kazanıp, toplam priminizi 1800 güne tamamlamanız halinde, malulen emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com