Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Haziran 2014 Pazar

AGİ uygulamasında aile durumu değişikliğinin bildirimi hk.

AGİ uygulamasında aile durumu değişikliğinin bildirimi gerekiyor

Köşenizi sürekli beğenerek okumaktayım, benim sizden öğrenmek istediğim iki konu var. Liseden mezun 18 yaşındaki oğlum için Ocak 2014 tarihinden bugüne kadar GSS primi ödemekteyim. Oğlum yaz tatilinde SSK'lı olarak bir işte çalışıp daha sonra Üniversiteye başlaması halinde GSS primi ödememek için ne yapmalıyız? Oğlumun SSK'lı işte çalıştığı süre içerisinde benim almış olduğum asgari geçim indirimi tutarında düşme olur mu (eşim çalışmıyor), bu işlemle ilgili kuruma bilgi vermem gerekir mi? Tayfun E.

Oğlunuzun 4/a (SSK) sigortalılığı sona erip, üniversiteye başlaması halinde, sizin üzerinizden sağlık yardımı alabilmesi için okuldan alacağı öğrenci belgesi ile SGK'ya başvurarak, aktivasyon işlemi yaptırması gerekecek.

Asgari geçim indirimi (AGİ) uygulamasında ücretlinin, gelirin elde edildiği tarihteki medeni hali ve aile durumu esas alınıyor. Buna göre, oğlunuzun çalışmaya başladığını bir ay içerisinde işverene bildirmeniz gerekiyor. Bu durumda AGİ tutarı, oğlunuza ilişkin tutar kadar azalacaktır. İşten ayrılıp, üniversiteye başlaması durumunda, işverene yapacağınız yeniden bildirim ile AGİ tutarı eski tutarına ulaşacaktır.

Sezgin Özcan - SÖZCÜ

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com