Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Mart 2014 Pazar

Eşim 2 çocuk için doğum borçlanması yaparak ve geriye kalan 3 yılı isteğe bağlı prim ödeyerek ne zaman hangi sistemden emekli olabilir?

Eşiniz 5300/5375 prim günüyle SSK statüsünden emekli olabilir

Eşim 1968 doğumlu. Sigorta girişi 1989. Ödenmiş 2950 gün primi var, şu an çalışmıyor. İki çocuk için doğum borçlanması yaparak geriye kalan 3 yılı isteğe bağlı prim ödeyerek ne zaman ve hangi sistemden emekli olabilir? Cumi Şengül

Eşinizin doğum ve sigorta başlangıç tarihlerini yıl olarak vermişsiniz. Çocuklarınızın doğum tarihlerini hiç vermemişsiniz. Bu durumda sorunuzu genel çerçevede yanıtlayabiliyorum.

Eşinizin sigorta başlangıcı 23 Mayıs 1989 tarihinden önce ise 20 yıl sigortalılık süresi, 5300 prim günü ve 45 yaş; sonra ise 20 yıl sigortalılık süresi, 5375 prim günü ve 46 yaş şartlarıyla 4/a (SSK) statüsünden emekli olabilir.

Eksik prim günü için ilk defa sigortalı olduğu tarihten sonra doğan çocuklarınız için doğum tarihlerinden sonraki iki yıllık süre içinde kalan prim ödenmemiş süreleri borçlanabilir, 1230 güne kadar isteğe bağlı sigortalı olarak prim ödeyebilir. Prim gününü tamamladığında da emekli olabilir. Ancak doğum borçlanmasını isteğe bağlı sigortalı olmadan önce yapması gerekir.

Sezgin Özcan - SÖZCÜ


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com