Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Ocak 2014 Cuma

8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olanların kıdem tazminatı alma şartları

8 Eylül 1999 dan sonra sigortalı olanlar 15 yıl süre ve 3600 gün primle kıdem tazminatı alma hakkı yok

Soru: Bir yazınıza 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanların 15 yıl ve 3600 pirim günü ile kıdem tazminatı alabildiğini yazdığınızı hatırlıyorum. 20 Eylül 1999 tarihinden itibaren SSK sigortalısıyım. Benim gibi 8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olanlarda bu haktan yararlanıyor mu? Yararlanamıyorsa kıdem tazminatı alarak işten ayrılma şartlarımı nedir?

Cemal ELMAS

Cevap: Emekli olmak için aranan şartlardan yaş dışındaki şartları sağlayanlar, kıdem tazminatı alarak işlerinden ayrılabiliyorlar. Sizin gibi ilk defa 8 Eylül 1999 tarihinden sonra 1 Mayıs 2008 den önce sigortalı olanlar, emekli olmak için 7000 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabi. Bu nedenle,  prim ödemenizi 7000 güne tamamlayacağınız tarihte kıdem tazminatı alarak işinizden ayrılabilirsiniz.

Ayrıca, yaş haddinden emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi 4500 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz.  Bu seçenekte de 4500 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 25 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 15 Eylül 2024 de kıdem tazminatı alarak işinizden ayrılma hakkınız var.

Ekrem SARISU - POSTA


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com