Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Aralık 2013 Cuma

SSK prim ödeme günlerinin internette görünmemesi hk.


Günlerinizin görünmemesi hizmetinizin kaybolduğu anlamına gelmiyor

Soru: Silahlı Kuvvetlerinde subay olarak 11 yıl hizmetim oldu.2013 yılı içerisinde kendi isteğimle görevimden istifa yoluyla ayrıldım ve 22 Şubat 2013 tarihinde terhis edildim.

Görev sürem içerisinde, başarılı öğrenim sürelerimi borçlandım. Ve bedelini ödedim. ve16.01.1994-2001 arasında de SSK ya ödediğim 1.069 prim gününü de Emekli Sandığı ile birleştirdim.

TSK’dan ayrıldıktan sonra tekrar SGK’lı olarak çalışmaya başladım. Ancak,

SSK prim ödeme sürelerimi ve borçlanma süremi TSK hizmet süremi internette göremiyorum.

Muhtelif tarihlerdeki sigortalı hizmetimin Hizmet Belgesi’nin “Not” hanesine işlendiği belirtilmiştir. Ancak bu birleştirme işleme ait kayıt; ne tarafınızca düzenlenen Hizmet Belgesinde, ne de başka bir belgede yer almaktadır. Dolayısıyla bahse konu hizmet birleştirme işleminin, K.K.K.lığınca düzenlenen Hizmet Belgesinin 11. Bölümünde, “Borçlanmış ise Kanun No. ve Süresi” bölümüne eklenmesi gerektiği kanaatindeyim.       

Son olarak 6270 sayılı Emekli Sandığı Kanununda yapılan son değişiklik; “8 Eylül 1999 tarihinden önce memur olanlardan, daha sonra istifa etmek suretiyle memurluktan ayrıldıklarında 15 yıllık sigortalılık süresi + 3600 gün çalışılan süre, sigorta primi ödenmiş süre olması koşulu ile aylık bağlandığında ikramiye alabilecekler.” hükmünü amirdir.  Öğrenmek istediğim konu, ben bu kapsama girebiliyor muyum?

Serkan KARACA

Cevap: Sadece öğrenim borçlanması ile kazandığınız süre ile subaylıkta geçen süreniz ve bu sürenize ait fiili hizmet süresi zammı süreniz 4/c’li sayılır. Memuriyete girmeden önce sigortalı geçen süreniz, memur iken birleştirilmiş olsa da 4/c sayılmaz. Bu süreler 4/a statüsünde  sayılır. Sosyal Güvenlik Kurumu veri tabanı alt yapısında memurların birçoğunun, özellikle Emekli Sandığına tabi çalışma süreleri yer almamaktadır. Bu sürelerin SGK veri tabanında görülememesi hizmetin kaybolduğu anlamına gelmemektedir.

Memur iken sigortalı sürelerin 5434 sayılı Kanunun Ek 18 nci maddesine göre intibakınızda değerlendirilmesi de, borçlanma sayılmamaktadır. Bu nedenle de hizmet belgenizin borçlanma bölümünde görülmemesi de normaldir.

Memuriyetten istifaen ayrılırken SSK sigorta başlangıcınız da dikkate alınarak 15 yıl sigortalılık süreniz ve 3600 gün de(10 yıl) hizmetiniz (prim ödeme gün sayısı) bulunduğundan, SSK’dan da emekli olsanız da, Emekli Sandığına tabi geçen süreleriniz için emekli ikramiyenizi alabilirsiniz.

 

Eşiniz primi 3600 güne yaşı 58’e tamamlaması gerek

Soru: Eşim 1964 doğumlu. 1985 Kasım ayından 3 aylık bir SSK’sı var. 2011 yılının Kasım ayından beri de SSK’lı olarak çalışıyor. İki çocuğumuz var. 1988 ve 1993 doğumlu. Bu durumda eşim;

1)Doğum borçlanması da yaparak kaç yılın da emekli olabilir?

2)Eşimin bu durumda yaş durumunda emekli olma yaşı ve SSK gün sayısı kaçtır?

Necmi ÖZER

Cevap: Eşiniz yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi. Eşiniz iki doğumunu borçlanarak 1440 gün kazanabilir.  Borçlanmadan sonra 2070 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 3600 güne tamamlaması şartıyla, 2022 de 58 yaşını dolduracağı tarihte emekli olabilir.

 

54 yaşı doldurmanız gerek

Soru: 16 Ocak 1971 doğumluyum. İlk SSK’lı olduğum tarih 1 Ocak 1993 dür. Kasım 1997-Mayıs 1999 tarihleri arasında askerlik hizmetimi tamamladım. 7 Ocak 2001 tarihinde memur olarak işe başladım. SSK’ daki 2050 günümü Emekli Sandığına aktarttım. Askerlikle ilgili borçlanmamı da ödedim. Halen çalışmaktayım. Acaba ne zaman emekli olabilirim? 

Ali KORKMAZ

Cevap: SSK prim ödemeniz ve askerlik borçlanmanız Emekli Sandığında, emekli olmak için; 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 54 yaş şartlarına tabi olmanızı sağlıyor. 5 Ekim 2018’e kadar çalışmanızı sürdürerek toplam fiili hizmet sürenizi 25 tam yıla tamamlamanız şartıyla, 54 yaşınızı dolduracağınız, 16 Ocak 2025 de emekli olabilirsiniz.

 

Yasa çıkarsa anneniz emekli olabilir

Soru: 1956 doğumlu annem 1990 SSK girişlidir. 1504 gün prim ödemesi var.  İlk çocuğunu 1976, 2 nci çocuğunu 1979, son çocuğunu da 1984’de dünyaya getirdi. Çıkacak torba yasaya göre çocuk borçlanması ile emekli olabilirim mi?

Ertuğrul Şahin ÜSTÜN

Cevap: Şayet sigorta başlangıç tarihinden önceki üç doğumun borçlanmanıza izin veren bir yasa çıkarsa, anneniz üç doğumunu borçlanarak 2160 gün kazanarak primini 3600 güne tamamlayarak emekli olabilir. 


Ekrem Sarısu - POSTA


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:


  1. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Danışmanlık Hizmetleri
  2. Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları
  3. 900 Günden Dul ve Yetim Aylığı Başvuruları
  4. Karşılaştırmalı SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama
  5. Çakışan SSK ve Bağ-kur Hizmetlerinizin İncelenmesi
  6. Bağ-kur’dan SSK’ya Geçiş İşlemleri
  7. Bağ-kur’a Fazla Ödenen Paraların Geri Alınması
  8. Silinen Bağ-kur Hizmetlerinizin İhya Edilmesi
  9. Bağ-kur Dul ve Yetim Aylığı Başvuruları
  10. Bağ-kur borcu nedeniyle SGK'dan uyarı mektubu alan vergi mükellefleri ve şirket ortaklarının dikkatine!
  11. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları
  12. SSK ve Bağ-kur Hizmet Birleştirme İşlemleri
  13. Kendi isteğimle ne zaman işten ayrılırsam kıdem tazminatı alabilirim?
  14. Erkek sigortalıların 55 yaşında 3600 günden emeklilik şartları
  15. Kadın sigortalıların 50 yaşında 3600 günden emeklilik şartları
  16. 4.10.2000 öncesi vergi kayıtlarımı Kuruma ibraz ederek Bağ-kur hizmeti kazanabilir miyim?
  17. Emeklilik başvurumuza kaç gün içerisinde cevap alabiliriz?
  18. Doğum borçlanması yaparak kimler hemen emekli olabilir?
  19. Emeklilik hesabım yapılırken hangi işe başlama tarihim sayılacak?
  20. Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik
  21. En erken nereden ve nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?
  22. Vekil öğretmenlik hizmetlerinizin SSK dosyanızda birleştirilmesi
  23. 3600 Günden Yaştan Emeklilik Başvuruları
  24. Vekil öğretmenlik hizmetlerinizin Bağ-kur dosyanızda birleştirilmesi

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com