Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Kasım 2013 Çarşamba

Genel sağlık sigortası GSS hakkında son gelişmeler!


Sağlık sistemine Fransız modeli geliyor

Hükümet, Genel Sağlık Sigortası’nın kapsamını daraltıyor. Karşılanmayan tedavi giderleri için devreye özel sağlık sigortası girecek. Sigorta şirketleri bu uygulama için daha ucuz sağlık poliçeleri hazırlayacak

Sağlık sistemine Fransız modeli geliyor

Hükümet, şu anda tüp bebekten diş tedavisine kadar tüm tedavi ve ilaç giderlerini karşılayan genel sağlık sisteminin kapsamını daraltacak. Böylece, Genel Sağlık Sigortası’nın (GSS) üzerindeki yüklerin hafifletilmesi planlanıyor. Hatırlanacağı gibi hükümet, 2012 yılı itibariyle 18 yaşın altındakiler ve Yeşil Kartı bulunanlar dışındaki tüm vatandaşları GSS kapsamına almıştı.

Ancak, GSS’nin maliyeti devlet bütçesine yük olmaya başladı. Bu yükün hafifletilmesi için yıllardır konuşulan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile ilgili adımlar atıldı. Konuyla ilgili olarak Ray Sigorta Genel Müdürü Levent Şişmanoğlu, “Sağlık sistemine Fransa’da uygulanan sistemin benzeri getiriliyor. Devlet, Genel Sağlık Sigortası’ndaki geniş teminatları daraltmayı planlıyor. Çünkü, buradaki harcamalar devlet bütçesini aşıyor. Bu konuda çalışmalar devam ediyor ve devreye ‘Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ girecek” dedi.

Devlet-özel farkı kalkıyor

Şişmanoğlu’nun verdiği bilgilere göre, şu anda SGK anlaş anlaşmalı özel hastanelerde, devlet tedavi ve tahlil giderleri için hastaneye 30 TL ödüyor. Üzerini vatandaş tamamlıyor (ya nakit ödüyor ya da özel sağlık sigortası varsa onu kullanıyor).

Şişmanoğlu, “Ancak, devletin özel hastane, devlet hastanesi farkı kalmasın diye bir yol planı var. Yani, devlet artık her harcamaya teminat vermeyecek” dedi.

Ortalama 250 TL olur

Devletin karşılamadığı teminatlar için özel sigorta şirketleri, ‘Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ adıyla sağlık sigortası paketleri hazırlayacak. Bu paketlerde ek bazı teminatlar da olabilecek. Örneğin, bir hastanede 4 kişilik oda yerine tek kişilik oda farkı veya refakatçi için yatak isteme gibi teminatlar olabilecek.
Şu anda özel sağlık sigortası bulunanların sayısı 1.5 milyon kişi. Şişmanoğlu, uygulamayla şirketlerin de daha geniş bir tabana ulaşacağını kaydetti.

Ağırlıklı olarak çalışanların ve yaşı 50’ye yaklaşanların sağlık sigortası yaptırdığını hatırlatan Şişmanoğlu, “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile gençler de sigorta yaptırabilecek. Şu anda yatarak tedavilerin ortalama yıllık primi 250-300 TL. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda da yatarak tedavide poliçe fiyatları bu seviyede olur. Ancak, ayakta da istendiğinde ortalama 500-600 TL olur. Böylece, sağlık sigortası fiyatları da zamanla düşmüş olacak” diye konuştu.


Sektörde sürpriz büyüme!

Levent Şişmanoğlu, Ray Sigorta’nın prim üretiminin bu yılın ilk 9 ayında yüzde 21, hayat dışı sigorta sektörünün ise yüzde 24 büyüdüğünü söyledi. Bu artışların sürpriz olduğunu kaydeden Şişmanoğlu büyümeyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Trafik sigortasında prim üretimi yüzde 37 büyüdü. Ayrıca, DASK’ın da etkisiyle yangın branşında yüzde 28’lik artış oldu. Bunların etkisiyle sektör hızlı büyüdü. Öte yandan, kasko da sektör yüzde 13 büyüdü. Eylül itibariyle kaskoda primler yüzde 15 ucuzladı. Bu düşüş 2014’te de devam eder.”
Bu arada, Ray Sigorta bu yılın 9 aylık dönemini 1.2 milyon TL vergi öncesi kârlı kapattı.

BES’e de girecek...

Ray Sigorta’nın hissedarı Avusturyalı VIG, Türkiye’deki faaliyetlerinden memnun olduğunu hatırlatan Şişmanoğlu, grubun bireysel emeklilik sektöründe de faaliyet göstermek istediğini belirtti. VIG, satın almalarla ilgileniyor.

Kaynak: AYFER YILDIZ - MİLLİYET

Etiketler: SGK, diş, yol, Eder, prim, DASK, İlaç, kasko, vergi, düşüş, yatak, nakit, kartı, Hızlı, memnun, sektör, poliçe, yangın, Tedavi, sayısı, Fransa, Türkiye, sürpriz, sigorta, Hastane, konuştu, kişilik, uygulama, emeklilik, yol planı, Hastanede, fiyatları, genel sağlık, özel hastane, Bireysel emeklilik, genel sağlık sigortası,


AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Ali ÖZTÜRK Ekonomist 

Emeklilik Sorularınız için yazın: 

emeklilikuzman@gmail.com

Emeklilik tarihine 1 yıldan az süre kalan SSK ve Bağ-kur'luların dikkatine!
Değerli sigortalılar;

Eğer birden fazla Kurumda hizmetiniz varsa emekli olmanıza 6 ay ila 1 yıl kala hizmet birleştirme başvurusu yapmanız menfaatiniz icabıdır.

Örneğin şimdi SSK'lı çalışıyorsunuz ama geçmişte Bağ-kur hizmetiniz varsa SSK emeklisi olmanıza 6 ay ila 1 yıl kala hizmet birleştirme talebinde bulunun. ( SSK dosyasında Bağ-kur hizmetlerini birleştirme )

Veya Bağ-kur emeklisi olmayı bekliyorsunuz ama geçmişte SSK hizmetleriniz varsa Bağ-kur emeklisi olmanıza 6 ay ila 1 yıl kala hizmet birleştirme talebinde bulunun.  ( Bağ-kur dosyasında SSK  hizmetlerini birleştirme )

Hizmet birleştirme işlemleri hala uzun sürmekte olup emekli olunacak süreyi uzatmaktadır.

Eğer emeklilik tarihiniz gelmeden hizmetlerinizi emekli olacağınız Kurum dosyasında birleştirirseniz ve size çıkartılan veya çıkartılacak (Bağ-kur prim borcu veya basmak intibakı farkı ) borçları öderseniz daha hızlı emekli olursunuz.

Bu hizmet birleştirme işlemlerini emeklilik öncesinde başvurup sonuçlandırırsanız; emeklilik tarihiniz geldiğinde emeklilik başvurunuzu yapar emeklilik başvurusu yaptıktan sonra çıkartılacak sürpriz Bağ-kur borçları veya basamak intibakı farklarıyla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Emeklilik tarihinize ne kadar kaldığını merak ediyorsanız sigortalılık bilgilerinizle emeklilikuzman@gmail.com adresine mesaj atabilirsiniz.


Talep etmeniz halinde yukarıdaki sorularınız ve daha fazlası için bizden yanıt alabilirsiniz.

Sorularınız detaylı bir şekilde yazılı olarak yanıtlanmaktadır.

Danışmanlık hizmetimiz ücretlidir.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist

SGK Emeklilik Sorularınız İçin Yazın:

emeklilikuzman@gmail.com

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com