Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Eylül 2013 Perşembe

Yaş haddinden emekli olurken kaç yaşı tamamlamak ve kaç gün prim ödenmesi gerekiyor? - SSK YAŞTAN EMEKLİLİK ŞARTLARI!


YAŞI TAMAMLAMAK
SORU: Yaş haddinden emekli olurken kaç yaşı tamamlamak ve kaç gün prim ödenmesi gerekiyor? Tuna SAVA

CEVAP: Yaş haddinden emekli olma şartlarını, sigorta başlangıç tarihi, prim sayısı ve kişinin doğum tarihi birlikte belirliyor.
Buna göre;
-  8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanlar
15 yıl sigorta, 3600 gün prim ve şartına göre
56-60 arasında değişen yaşı doldurduğunda
yaş haddinden emekli olabilirken,
-  8 Eylül 1999-1 Mayıs 2008 arası sigortalı olanlar 25 yıl sigorta, 4500 gün prim ve 60 yaş şartını birlikte sağladığı tarihte emekli olabiliyor.
-  1 Mayıs 2008’den sonra sigortalı olanlar ise primini 1 Ocak 2036’ya kadar 5400 güne tamamlaması şartıyla, 63 yaşını dolduracağı tarihte emekli olabiliyor.

Cem Kılıç - MİLLİYET
--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com