Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Ağustos 2013 Çarşamba

14 Aralık 1988 tarihinde babamın Bağ-Kura girişi var fakat hiç prim ödenmemiş sadece kesenek adı verilen tutar ödenmiş bu şekilde emekli olması mümkün mü?


Sadece ürün satışlarından yapılan kesintilerle emekli olunmaz

Soru: Babamın 14 Aralık 1988 tarihinde Bağ-Kura girişi var. Fakat hiç prim ödenmemiş. Sadece kesenek adı verilen tutar ödenmiş. Bu şekilde emekli olması mümkün mü?

Erkan YILDIZ


Cevap: Prim ödenmeden Bağ-Kurdan emekli olunamaz. Kesenek olarak bahsettiğiniz, ürün satışlarından Bağ-Kur primlerine mahsuben yapılan kesinti olsa gerek. Bu kesintilerle emekli olunması söz konusu olamaz.  Ancak, bu kesintiler Bağ-Kur prim borcunuza mahsup edilir. Zaman zaman 5 yıldan fazla prim borcu olanların sigortalılıkları durduruldu ve prim borçları silindi. Ancak, silinen primler, günün şartlarına göre hesaplanan tutarları üstünden ödenerek geri kazanılıyor. Babanız silinen primlerini güncel değerleri üstünden ödeyerek geri kazanabilir.

14 Aralık 1988 deki başlangıcına göre babanız, emekli olmak için; 25 tam yıl prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi. 14 Aralık 2013 tarihine kadar olan prim borcunu ödeyerek toplam primini 25 tam yıla tamamlaması şartıyla, 51 yaşını dolduracağı tarihte emekli olabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com