Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Mayıs 2013 Çarşamba

Bu SGK affını kaçırmayın - Sosyal güvenlik destek primi SGDP borçlarının yapılandırılması - 5335 sayılı Kanunun 30. maddesi kapsamında çalışmaya başlayanlara yapılan yersiz ödemelerin yapılandırılması - SON BAŞVURU TARİHİ VE DİĞER AYRINTILAR!


Bu af fırsatı kaçırılmaz 

5510 sayılı Kanuna "Sosyal güvenlik destek prim borçlarının yapılandırılması", "5335 sayılı Kanunun 30. maddesi kapsamında çalışmaya başlayanlara yapılan yersiz ödemelerin yapılandırılması" olmak üzere geçici maddeler eklenmiştir.

Emekli olup bir iş yeri açanlar ödemedikleri Bağ-Kur statüsündeki "SGDP" olarak birikmiş primleri uygun vadelerde ya da peşin ödeme imkânı sağlanmıştır.

Devlet Kurumlarında Emekli olup tekrar çalışmaya başlayanlar 5335 sayılı yasa gereğince emekli maaşlarını sonlandırmaları gerekirken hem kamu kurumundan aylık alıp, hem de emekli aylıklarını aldıkları için bu alınan emekli maaşlarının geri ödenmesinde, tahsilatında sıkıntılar yaşanıyordu.

KOLAY ÖDEME SEÇENEĞİ

10.01.2013 tarihli ve 6385 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 19.01.2013 tarihli ve 28533 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile kolay bir ödeme seçeneği sunulmuştur.

Bu maddelerin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden ay başından itibaren dört ay içinde başvuruda bulunmaları halinde 6111 sayılı Kanunun ilgili maddelerine göre yapılandırılır.

Okuyucularımızdan 5510/Geçici 46 ve 47'nci Maddeleri kapsamından olanlar 2013/8 Genelge ekinde yer alan talep formlarını doldurulmak suretiyle elden ya da posta kanalıyla borç dosyalarının oluşturulduğu sosyal güvenlik il müdürlüğü ya da sosyal güvenlik merkez müdürlüğüne 31/05/2013 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekiyor.

Devlet Memurluğu kapsamında olanlar ise 2013/8 Genelge ekinde yer alan talep formu doldurulmak suretiyle elden ya da posta kanalıyla "Mithatpaşa Cad. No:7 Sıhhiye/Ankara" adresinde bulunan Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına, 31/05/2013 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Borçlarını taksitler halinde ödeme yolunu tercih eden borçluların, başvuru formunda seçebilecekleri altı, dokuz, on iki veya on sekiz taksitten biri yerine tercihi mümkün bulunmayan bir taksit sayısını seçmeleri halinde, taksit sayısına en yakın üst dilimdeki taksit sayısını, 18 taksitten daha fazla süreli bir taksit süresini tercih etmiş olmaları halinde ise 18 taksit süresini tercih ettikleri kabul edilerek işlem yapılacaktır...

SÜRESİ İÇİNDE ÖDEYEMEYEN

Öte yandan, kapsama giren borçları için, peşin ödeme yolunu tercih etmiş olan borçluların, yeniden yapılandırılmış borcun tamamını ilk taksit süresi içinde ödeyememeleri halinde, birinci taksit süresinin sona erdiği 31.05.2013 tarihine kadar (bu tarih dahil) talepte bulunmaları kaydıyla, peşin ödeme başvuruları talep edecekleri taksit sayısına göre altı, dokuz, on iki veya on sekiz eşit taksite çevrilecektir.

Yapılandırma müracaatları sonucu hesaplanan ödeme planları elden ya da posta ile ilgililere tebliğ edilecektir.
Ödeme yükümlülüklerinin yerine getirilmemesi veya eksik yerine getirilmesi, yapılandırma hakkının kaybedilmesi, taksit tutarının %10'u aşılmamak şartıyla 5 liraya kadar eksik ödenmesi, yapılandırma hakkının kaybedilmesi halinde bakiye alacakların tahsili, kapsama giren alacaklardan dolayı yapılan itiraz ve açılan davalardan feragat edilmesi ve 2013/8 Genelge'de yer almayan hususlarla ilgili olarak 2011/29 sayılı SGK Genelgesi çerçevesinde işlem yapılacaktır...
.....
Bu yazının hazırlanmasında emeği geçen SG Uzmanı Sayın Vedat İlki Bey'e çok teşekkür ediyoruz.

Lütfi Köksal - TÜRKİYE

--
14 SORUDA SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİMİ REHBERİ
  1. SGDP kesintisi nedir?
  2. SGDP kesintisi Anayasaya aykırı değil mi?
  3. Emeklilerin SGDP borçları nasıl yapılandırılır?
  4. SGDP çakışmaları nasıl çözülür?
  5. Hangi emeklilerden SGDP kesintisi alınmaz?
  6. SGDP kesintisi oranları yüzde kaçtır?
  7. Avukat ve noterlerden SGDP kesintisi yapılıyor mu?
  8. Yurtdışı hizmet borçlanmasıyla emekli olup çalışanların SGDP durumu nedir?
  9. Emeklilerden SGDP kesintisi yapılması uygulamasına ne zaman başlanmıştır?
  10. Yaşlılık aylığı bağlandıktan sonra kamu sektöründe çalışmaya başlayanlardan SGDP kesilir mi?
  11. 2008 yılı Ekim ayı başından itibaren ilk defa çalışmaya başlayıp emekli olacakların SGDP durumu nedir?
  12. Kamu sektöründe çalışmaya başlaması nedeniyle emekli aylığı kesilenlerin bu işlerden ayrıldıktan sonra kesilen aylığı nasıl bağlanır?
  13. Banka sandıklarından emekli olup Bağ-kur kapsamında çalışanlardan SGDP kesilir mi?
  14. SGDP primi ödeyen emeklilere hangi yardımlar yapılmaktadır?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com