Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Mayıs 2013 Perşembe

Altın fiyatları analizi


Altın fiyatları rekor kırıyor

Türkiye tarihi boyunca bu denli Altın fiyatları görmedi. 


Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 1997'den bu yana yayımladığı Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları'na ilişkin istatistiklerine göre, külçe altın, yatırımcısına, nisan ayıyla birlikte TÜFE karşısında üst üste 7 ay kaybettirerek bir ilke imza attı. 

TÜFE karşısında geçen yılın ekim ayında yüzde 1,44, kasım ayında yüzde 2,42, aralık ayında yüzde 2,84 gerileyen külçe altındaki kayıp bu yıl da sürdü. Külçe altın, ocak ayında yüzde 3,25, şubat ayında yüzde 2,42, mart ayında yüzde 1,20, nisan ayında da yüzde 6,68 kaybettirdi. 

Kaybettirme rekorunun kırıldığı bu dönemde külçe altındaki reel gerileme kümülatif olarak yaklaşık yüzde 22 oldu. 

Külçe altın, 1997'den bu yana TÜFE karşısında aylık bazda 3 kere üst üste 5 ay, 2 kere de üst üste 6 ay reel olarak gerilemişti. Altındaki 6'şar aylık kayıplar mayıs-ekim 1998, şubat-temmuz 2003 aralığında yaşanmıştı. 

Öte yandan, geçen ay TÜFE karşısındaki yüzde 6,68'lik reel gerileme son 18 aydaki en yüksek kaybın yaşanmasına neden oldu. Külçe altın son dönemdeki en yüksek reel kayıplarından birini Ekim 2011'de yüzde 7,42'yle yaşamıştı. 

Külçe altındaki reel kayıp aylık bazla da sınırlı kalmadı. Altın 3 ve 6 aylık vadede son 5, 12 aylık vadede son 9 aydır yatırımcısına kaybettirdi.

Kaynak: STAR

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com