Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Ocak 2013 Cuma

Mehmet Ali BİRAND hayatını kaybetti - YAZDIĞI KİTAPLAR, HAZIRLADIĞI BELGESELLER, ALDIĞI ÖDÜLLER!


Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti
Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti

Mehmet Ali Birand yaşamını yitirdi. Türkiye'nin en sevilen ekran yüzlerinden Mehmet Ali Birand'ın ölüm haberini oğlu Umur Birand, göz yaşları içinde açıkladı. Hastaneden de resmi açıklama geldi.


Haberciliğin duayen ismi Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti. Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın, tedavi gördüğü Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybettiği bildirildi.. Safra yollarındaki darlığa yönelik bir girişim geçiren Mehmet Ali Birand, gözlenen kardiyak sorunlar nedeniyle yoğun bakımda izlenmekteydi..


SİZİ MAHÇUP ETTİK YENİDEN KARŞINIZA GETİREMEDİK

Duayen Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın vefatının ardından oğlu Umur Birand gazetecilere açıklamalarda bulundu. Umur Birand, "Sizi mahcup ettik ki Mehmet Ali Bey'i yeniden karşınıza getiremedik. Çok çok teşekkürler, hepimizin başı sağolsun" dedi.


ÖLÜM HABERİNİ GÖZYAŞLARI İÇİNDE VERDİ


Umur Birand şu açıklamalarda bulundu: "Dün çok normal ve standart bir ameliyat sonrasında babamın kalbi durdu. Yaptıkları bütün çabalara rağmen kalbi yeniden çalıştıramadılar. Onun akabinde yaşam destek ünitesine bağladılar. Maalesef bu akşam 6.29'da babamı kaybettik. Acı çekmediğini düşünüyoruz. Çünkü ameliyat çok basit bir ameliyat olacaktı. Hatta salı gecesi yayına çıkmak için Sülayman Ağabey'i yönlendiriyordu. Bizimle konuşuyordu. Hiç beklenmedik bir şekilde kaybettik.

Babam 71 yaşındaydı. Eminin hepinizle bir ara çalıştı ya da çalışmadı. Vücudundaki son elektriğine kadar ben ve annem yanındaydık. Bütün arayan, telefon eden, gelen, bekleyen arkadaşları, meslektaşları, devlet büyükleri, tanıdık tanımadık herkese çok teşekkür ediyoruz. Sizi mahcup ettik ki Mehmet Ali Bey'i yeniden karşınıza getiremedik. Çok çok teşekkürler, hepimizin başı sağolsun."

AYDIN DOĞAN: İÇİM YANIYOR

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan Kanal D Haber Bültenine canlı bağlanarak Mehmet Ali Birand'ın ölümüyle ilgili konuştu. Aydın Doğan duygularını şu sözlerle anlattı:

"İçim yanıyor. Fazla söyleyecek bir şeyim yok. Bana göre Türk basını büyük bir haberciyi kaybetti. Hem basın hem televizyon dünyası.. Yeni yetişenler hep Mehmet Ali Birand'ı habercilikte, başarıda örnek alacaklar. Müthiş bir heyecan, müthiş bir başarı, müthiş bir başarıya sahip bir adamdı. Hiç aklıma gelmedik bir anda böyle bir sürpriz yaptı. Izdırabım büyük. yeri doldurulmaz kolay kolay. Nur içinde yatsın. Allah rahmet eylesin. Bana da telefonlar geliyor. Emir büyük yerden yapılacak bir şey yok. Nur içinde yatsın"

YAZDIĞI KİTAPLAR, HAZIRLADIĞI BELGESELLER, ALDIĞI ÖDÜLLER

71 yaşındaki Mehmet Ali Birand uzun habercilik dönemiyle orantılı bir çok değerli eserini de okuyucusu, izleyicisi, kamuoyuyla buluşturdu.

Kıbrıs harekatının perde arkasını, Türkiye'nin harekat sonrasındaki dış ilişkilerini ele alan "30 SICAK GÜN" (1976) ve DİYET (1979) Türkiye- Avrupa ilişkilerini konu olan ; "BİR PAZAR HİKAYESİ" ve "TÜRKİYENİN AVRUPA MACERASI" TSK'nın işleyişini anlatan ve bir sivil biri tarafından yazılmış tek kitap olan "EMRET KOMUTANIM (1986) "12 EYLÜL 04.00" (1983) "APO ve PKK." (1988) adlı kitapları yazdı. 1989'da "KIBRIS" ardından 27 mayıs darbesini anlatan "DEMİRKIRAT" ve arka arkaya, "12 MART"-"12 EYLÜL" ve "ÖZALLI YILLAR" adlı belgesellere imza attı.

Yüzlerce konferans, uluslararası organizasyona katılıp, çok sayıda ödül alan duayen Gazeteci Mehmet Ali Biranda bunlardan bazılarını diğerlerinden çok önde gördü. O ödüller de şöyle; Avrupa Konseyinin "Yılın Gazetecisi" (1987) , TÜYAP kitap fuarının "Yılın Yazarı" (1976), Lion klüplerinin "Melvin Jones Fellow ödülü" ve Fransızları Şövalye nişanı (1993)

MEHMET ALİ BİRAND KİMDİR?

1941 yılında doğan Mehmet Ali Birand, Galatasaray Lisesi Mezunu. Birand, 1964 yılında Milliyet gazetesinde başladı. Abdi İpekçi'den sonra kısa bir dönem Milliyet'in genel yayın yönetmenliğini yaptı. Sabah gazetesinde köşe yazarlığı, TRT ve Show TV'de 32. Gün programını yaptı ve Show TV'de ana haber bültenini sundu (1992-1995). CNN Türk yöneticilerinden biri olmakla birlikte 32. Gün'ü; Kanal D'de ise ana haber bültenini sunuyordu.


KANAL D : ONU ÇOK ÖZLEYECEĞİZ
Duayen Gazeteci Mehmet Ali Birand vefat etti. Birand'ın vefatıyla ilgili Kanal D'den açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

Kanal D Haber Grup Başkanı ve Ana Haber anchormenimiz; duayen gazeteci, sevgili Mehmet Ali Birand aramızdan ayrıldı.

İşine ve sevdiklerine olan tutkusunu, ekipler yetiştirmesini ve hayatı dolu dolu yaşamasını her zaman örnek aldığımız Mehmet Ali Birand, hepimizin ağabeyi, arkadaşı, sevgi ve saygı duyduğu kıymetlisiydi. Onu çok özleyeceğiz.

Ailesinin, yakınlarının ve medya dünyasının başı sağolsun. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun…

Kanal D Ailesi

MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com