Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Aralık 2012 Cumartesi

Sağlıklı bir hamilelik için - BU TESTLERİ YAPTIRIN!


Sağlıklı bir hamilelik geçirmek istiyorsanız bu testleri yaptırın!

Sağlıklı bir hamilelik, hamilelik öncesi dönemde sağlığınızla ilgili testleri yaptırmakla başlar. Bu nedenle çocuk istediğinize karar verdiğinizde önce bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile görüşerek bilinçli bir sürece girmelisiniz.


Hisar Intercontinental Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Cansever’le hayatınızın en güzel hediyesi olan bebeğinizden haberdar olduğunuz ilk andan itibaren adım adım gelişimini konuştuk.

Hamilelik öncesinde Pap-Smear, kan sayımı, TSH tetkikleri ve ultrasonografik muayenenin mutlaka yaptırılması gerektiğinin altını çizen Op. Dr. İrem Cansever; ‘Bebeğinizin sağlıklı bir gelişim göstermesini istiyorsanız gebelik oluşmasından en az 6 hafta önce folik asit kullanımına başlamanız gerekir. Adetiniz geciktikten sonra yaptırdığınız gebelik testi pozitif çıktığında çok fazla beklemeden gebelik kesesinin rahim içinde olup olmadığına bakılması için mutlaka hekiminize başvurun. Asıl hamilelik maceranız bebeğinizin kalp atışını duyduktan sonra başlar. Sağlıklı hamilelik dönemi kişiden kişiye farklılık gösterir. Herhangi kronik bir hastalığı olmayan gebede dikkat edilmesi gereken şeyler farklı; kronik bir hastalığı veya sürekli ilaç kullanması zorunlu bir özel durumu olan bir gebede dikkat edilmesi gereken şeyler farklıdır.’ açıklamasında bulundu.

Beslenmeniz Bebeğinizin Gelişimi İçin Çok Önemlidir!
Hamilelik döneminde beslenme en önemli konudur. Beslenmenize dikkat etmeniz; protein, karbonhidrat ve yağı dengeli olarak tüketmeniz gerekir. Hamilelik dönemi boyunca 9-15 kg arasında almanız idealdir. Bu kilonun altında veya üstünde alındığında doğum şekli, bebeğin gelişimi ve lohusalık dönemi ile ilgili olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir.
Vitamin, Omega 3, kalsiyum ve magnezyum takviyeleri de sağlıklı bir hamilelik dönemi için gerekli desteklerdir. Gebelik süresince yapılan kan sayımı takiplerinde demir eksikliğine ilişkin bir bulgu görüldüğünde özellikle demir ilaçları kullanılmalıdır.

Hamileliğinizin Sağlıklı Devam Edebilmesi İçin Stresten Uzak Durun!
Hamileliğin sağlıklı devam edebilmesinde çevresel faktörler büyük rol oynar. Baskı altında ve çok yoğun çalışan annelerin bebekleri daha düşük tartılı doğmaya meyillidirler. Sürekli huzursuz bir aile çevresinde olan hamile, doğum öncesi ve sonrası depresyona daha sık maruz kalır. Günümüzde bilinçlendirici pek çok kitap, dergi ve internet sitesi bulunmasına rağmen sağlıklı gebelik süreci ile ilgili en doğru bilgileri doktorunuzdan öğrenebileceğinizi unutmayın! Yanlış yönlendirmeler dönüşü zor olan bir yola girmenize neden olabilir.

Bebeğinizin Gelişimini Ultrason Takipleriyle İzleyebilirsiniz…
Hamilelik, başlangıcından itibaren dikkatle takip edilmesi gereken bir durumdur. Her gebelik haftası anne veya bebekle ilgili olumlu/olumsuz birçok bulguyu ortaya çıkarır.

İlk Kontrol: Adet gecikmesi nedeniyle yapılan gebelik testinin pozitif çıkmasıyla hamilelik sürecinin ilk kontrolü gerçekleştirilir. İlk ultrason muayenesinde gebelik kesesinin rahim içinde olup olmadığına bakılır. Gebelik kesesi rahim içinde görülmez ise dış gebelik için tetkik yapılması gerekir.

6. Hafta: Hamilelik kesesi rahim içinde tespit edildikten sonra yaklaşık 6. haftada vajinal ultrason ile embriyoda kalp atışları tespit edilir. Vajinal ultrason ile 7. haftanın sonunda hala kalp atışı görülemiyorsa gebeliği sonlandırmak gerekir. Kalp atışının görülmesinin ardından hamileliğin sağlıklı ilerlemesi için ilk testlere başlanır.

Bu Testleri Mutlaka Yaptırın!

Kan Sayımı: Hamilelik sürecinde demir eksikliği yaşanmaması ve gerektiğinde demir takviyesi amacıyla yapılan testtir.
TSH: Önceden bilinmeyen ve gebelikte aktif olarak ortaya çıkabilecek tiroid hastalığının tespiti için yapılan testtir. Tiroid hastalığı annenin yanı sıra bebeğin gelişimini de olumsuz yönde etkilediği için çok önemlidir.
Kan Grubu: Anne ve babadan kaynaklanabilecek kan uyuşmazlıkları için gerekli önlemlerin alınmasına yönelik yapılan testtir.
Torch Tayini: Toksoplazma ve Rubella (Kızamıkçık) gibi hamileliğin sonlandırılmasına neden olabilecek önemli ve aktif enfeksiyonların erken dönemde tespit edilerek tedavi sürecinin başlatılması için yapılır.
Seroloji: HIV ve özellikle ülkemizde çok sık görülen Hepatit B testleri gebelik sonrasında da bebeğin sağlığı için çok önemlidir.
Tam İdrar Tahlili: Hamilelik sürecinde görülecek gizli idrar yolu enfeksiyonları erken dönem düşüklerin en sık görülen nedenidir. Bu yüzden tam idrar tahlilinin mutlaka yaptırılması gerekir.
8. Hafta: Ultrasonda kalp atışının tekrar teyidi yapılır. Çünkü birden fazla faktör nedeniyle embriyo kalp atışı durabilir.
12. Hafta: Bu haftada yapılan muayenede ense kalınlığı ölçümü ve en yüksek duyarlılığa sahip down sendromu taraması olan ikili test yapılır.
16. Hafta: Bebeğinizin cinsiyetini öğrenebileceğiniz dönemdir. Tercih ederseniz üçlü ya da dörtlü test uygulamalarını da bu dönemde yaptırabilirsiniz.
22. Hafta: Detaylı ultrasonografi bu haftada yapılır. Özellikle bu haftanın tercih edilmesinin nedeni kardiyak anomalilerinin bu haftadan itibaren çok daha net teşhis edilebilmesidir.
24-28. Haftalar: Gebelik diyabet taramasına yönelik 75 gr oral glikoz tolerans testi yapılır.
28. Hafta: Bu hafta itibari ile ultrason kontrolleri daha sık yapılmaya başlanır. Tercihen 30, 32, 34, 36. haftalar olarak devam edilir. Çünkü gelişme geriliği bu haftalarda başlar ve belirgin hale gelir. Gelişme geriliğinin erken tespit edilmesi, bebeğin anne karnında kaybına kadar; birçok sorundan da korumuş olur.
36. Hafta: Bu haftada bebeğinizin tahmini kilosunu ve duruş şeklini öğrenebilirsiniz.
Ayrıca 32. haftadan sonra göbek kordonundan yapılan doppler incelemesi bebeğinizin sağlığı açısından, anne karnında yeterli oksijenizasyona sahip olup olmadığı bilgisini verir. Eğer gelişme geriliği tespit edilirse doppler ultrasonun bir faydası daha ortaya çıkar. Gelişme geriliği olan bebeklerde doğal mekanizma en önemli organ olan beyini korumaktır. Bu noktada doppler usg ile middle cerebral arter doppleri yaparak beyin korumaya alınmış mı yani gelişme geriliği ileri seviyede sıkıntı yapmaya başlamış mı diye bakıp doğum kararı verilir. MİLLİYET

Etiketler: haber, haberler, hamilelik, gebelik, hamilelik test, sağlık testi, HIV, Kalp, çocuk, Kitap, Dergi, Tiroid, diyabet, vitamin, Gerekli, olabilir, internet, beslenme, hamilelik, folik asit, karbonhidrat, Down sendromu,


50 Soruda GSS Genel Sağlık Sigortası Uygulaması
  1. 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortası uygulamasındaki değişiklikler nelerdir?
  2. 18 yaşın üzerinde çalışmayan/okumayan veya 25 yaşın üzerinde okuyan/okumayan/ çalışmayan erkek çocukların GSS durumu ne olacaktır?
  3. 18 yaşın üzerindeki çocukların GSS durumu ne olacaktır?
  4. 18 yaşını tamamlamadan evlenenler ile bunların çocukları genel sağlık sigortası kapsamına nasıl alınacaktır?
  5. 2022 sayılı Kanuna göre 1 Ocak 2012 tarihinden önce 65 yaş veya özürlü aylığı alanlar sağlık yardımlarından nasıl yararlanacaktır?
  6. 3816 sayılı Kanuna göre yeşil kartı olanlar sağlık yardımlarından nasıl yararlanacaktır?
  7. 60 günden fazla Bağ-kur prim borcu olan ancak ödeme veya taksitlendirmede bulunmayan sigortalıların bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocukları sağlık hizmetlerinden nasıl yararlanacaktır?
  8. ABD'ye veya sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkeye giden ancak kendisi ev hanımı olarak bu ülkede yaşayan Türk vatandaşları da genel sağlık sigortası kapsamında prim ödemek zorundalar mı?
  9. Ana ve babasının sosyal güvencesi olmayan çocukların GSS durumu nedir?
  10. Avukatlık stajı yapanların GSS durumu ne olacaktır?
  11. Aynı evde yaşamayan 25 yaşından küçük çocuklar GSS gelir testi yapılırken dikkate alınacak mıdır?
  12. Bakmakla yükümlü kişi olarak sağlık yardımı alan kişi sigortalı olduğunda sağlık yardımlarından yararlanmak için 30 gün beklemek zorunda mıdır?
  13. Bakmakla yükümlülük durumu sona eren çocukların gelir testinde ana ve babasının gelirleri mi yoksa kendi gelirleri mi dikkate alınacaktır?
  14. Bağ-kurlu iken SSK kapsamında hizmet akdine tabi olarak çalışanlar sağlık hizmetlerinden nasıl yararlanacaktır?
  15. Bir Türk ile evlenmiş ancak 3 yılını doldurmadığı için T.C. vatandaşı olamamış bir kadınlar Türk eşinin sosyal güvencesinden yararlanabilir mi?
  16. Emeklilik için yaş şartının dolmasını bekleyenler GSS genel sağlık sigortasından nasıl yararlanacaktır?
  17. Eğitim için yurtdışına giden ve sağlık sigortaları oradaki devlet veya okullar tarafından karşılanan vatandaşlar ne yapacaktır?
  18. GSS gelir testi yaptırmak istemeyenler uzun vadeli sigorta kollarına tabi prim ödemek suretiyle genel sağlık sigortasından nasıl yararlanabilirler?
  19. GSS gelir testi yaptırmak isteyenler müracaat formunu nereden temin edilebilir?
  20. GSS için gelir testi yaptıranların daha sonra hangi işlemleri yapması gerekmektedir?
  21. GSS için gelir testi yaptırmak istemeyenler ne yapmalıdır?
  22. GSS uygulamasıyla sosyal güvencesi bulunan işçi, esnaf, memur olanlar ile emekli aylığı alanların durumlarında değişiklik olacak mı?
  23. Gelir testi müracaat bildirim yazısının tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde vakfa müracaat etmeyenlere ne işlem yapılacaktır?
  24. Gelir testi sonucu aile içinde kişi başına düşen geliri brüt asgari ücretin üçte birinden fazla olanlar ne kadar GSS primi ödeyecektir?
  25. Gelir testi sonucu prim ödeme yükümlüsü olanların bakmakla yükümlü olduğu kişileri de GSS primi ödeyecek mi?
  26. Gelir testi sonucunda kimler GSS primi ödemez?
  27. Gelir testi yaptırmak için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına nasıl ulaşılabilir?
  28. Genel sağlık sigortası kapsamında gelir testine başvurulması kişilere hangi hakkı sağlamaktadır?
  29. Genel sağlık sigortasından yararlanma hakkı olmayanlar veya sona erenler GSS gelir testi yaptırmak istememeleri durumunda ne yapmalıdır?
  30. Geçici köy koruyucusu olan veya bu Kanuna göre aylık alanlar sağlık yardımlarından nasıl yararlanacaktır?
  31. Hem bakmakla yükümlü statüsünde hem de sigortalı olan birisi sağlık hizmetlerini hangi kapsamda alacaktır?
  32. Her hangi bir sosyal güvencesi olmayanların ve 31/1/2012 tarihine kadar GSS gelir testi için müracaat etmeyenlerin durumu ne olacaktır?
  33. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar gelir testi yaptırmaları için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına hangi sürede başvurmaları gerekmektedir?
  34. Kanun kapsamında zorunlu sigortalı olan ve kendi nam ve hesabına çalışanlardan 60 günden fazla Bağ-kur prim borcu olanlar ne yapacaktır?
  35. Part-time çalışanlardan ay içindeki eksik bildirilen günlerini genel sağlık sigortası yönünden 30 güne tamamlama yükümlülüğü kimler için bulunmamaktadır?
  36. Türkiye'de bir yıldan uzun süredir yaşayan ancak kendi ülkelerinde sağlık yardımlarından yararlanma hakkı bulunmayan yabancılar ne yapacaktır?
  37. Türkiye'de bir yıldan uzun süredir yaşayan ancak kendi ülkelerinde sigortası bulunmayan yabancılar gelir testi için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuracaklar mı?
  38. Türkiye'de oturma izni almış sigortası olmayıp özel sağlık sigortası bulunan yabancıların GSS durumu ne olacak?
  39. Türkiye'de sigortası bulunmayanlar GSS kapsamına girmemek için ne yapacak?
  40. Türkiye'de çalışırken işyerinden ücretsiz izin alarak yurtdışına gidenlerin GSS durumu ne olacak?
  41. Vatandaşın GSS gelir testi işlemi yapılırken neler dikkate alınmaktadır?
  42. Yabancı bayraklı gemilerde ve uluslararası sularda çalışan gemi adamlarının GSS durumu ne olacaktır?
  43. Yeşil kart vizeleri dolanların sağlık yardımlarından yararlanması için ne yapması gerekmektedir?
  44. Yurt dışına lisans, master, doktora eğitimi için gidenlerden çalışmayan ve sigortası olmayanlar GSS için ne yapacak?
  45. Çağrı üzerine çalışanlar ile ev hizmetlerinde ay içerisinde 30 günden az çalışanların genel sağlık sigortasından yararlanmaları için eksik olan günlerin primlerini ödemeleri gerekecek mi?
  46. Çifte vatandaş olup Türkiye'de sigortası bulunmayan ancak vatandaşı olduğu yabancı ülkede çalışan veya sigortası/emekli olan Türkler GSS için ne yapacaktır?
  47. Özel Banka sandıklarına tabi sigortalı veya emekli olanların sağlık yardımlarından yararlanmak için herhangi bir işlem yapmaları gerekmekte midir?
  48. Özel sağlık sigortası bulunanların genel sağlık sigortası GSS kapsamına alınması zorunlu mudur?
  49. İkamet adresi Türkiye'de olmakla birlikte yurtdışında bulunan Türk vatandaşlarının GSS gelir testi için başvurması gerekmekte midir?
  50. İngiltere vatandaşları Türkiye'de sağlık hizmetlerinden nasıl yararlanacaktır?


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com