Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Kasım 2012 Perşembe

KKTC'de okuyan öğrencilerin dikkatine!

Öğrencilerden çıkış harcı alınması yasal mı?

Kıbrıs'ta üniversite öğrenimi görüyorum. Yılda birkaç kez giriş çıkış yapmam gerekiyor. Öğrenci kimliğimi gösterdiğim halde her seferinde çıkış harcı istiyorlar. Bu uygulama yasal mı? Seçkin K.

Yurt dışına Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ile çıkış yapan herkesten yurt dışına çıkış harcı alınıyor. Harç alınmayacak olanlar; çıkış tarihi itibariyle yurt dışında oturma izni bulunduğunu belgeleyenler, 7 yaşını doldurmamış olanlar, ticari amaçla yük ve yolcu taşımaya yönelik kara, deniz, hava ve demiryolu araçlarında, yurt dışına çıkış sırasında mürettebat olan görevlilerdir. Yani, öğrenciler için bir harç muafiyeti yok.

Ancak, pasaport dışındaki belgelerle yurt dışına çıkan kişiler söz konusu harca tabi olmadığından, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne 'Nüfus Cüzdanı' ile yapılacak çıkışlarda harç alınmıyor. Size tavsiyemiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne pasaport yerine nüfus cüzdanı ile gitmeniz.

Metin Taş & Sezgin Özcan - Akşam 


Vipdükkan özel alışveriş kulübü 

 

Giyimden dekorasyona, aksesuardan kozmetiğe, elektronikten oyuncağa, tekstilden küçük ev aletlerine kadar birbirinden farklıpek çok ürün grubunu bünyesinde barındırıyor. 


Vipdükkan, dünyada giderek büyüyen Private Shopping (Özel Alışveriş Kulübü) sisteminin, Türkiye'deki en geniş ürün ağı ve en seçkin üye profiline sahip web sitesidir. 


Vipdükkan sitesini görmek için tıkla!


Seçkin markaların anlaşmalı ürünlerini vitrinlerine taşıyor ve sadece kulüp üyelerine özel avantajlarla sunuyor. 


Vipdükkan'da var olan her ürün mutlaka piyasa fiyatlarının çok daha altında satışa sunuluyor.


Vipdükkan alışveriş kulübüne üye olmak için tıklayın!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com