Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

21 Eylül 2012 Cuma

Radyoloji uzmanlarının yıpranma ve emeklilik hesabı

Radyoloji uzmanlarının yıpranma hesabı 1 Ekim 2008 den itibaren değişti


Soru: Eşim 1967 doğumlu. Radyoloji uzmanı  doktor. 1990 yılının Kasım ayında işe başladı. Aktif olarak 18 yıl 10 ay çalışma süresi var. Radyolojideki yıpranma payını katınca 20 yılı geçiyor. Şu an devlet memuru. Hiç sigortalı olmadı.  Emekli olabilir mi?


Dr Ali BAKAN


Cevap: Eşinizin 1 Ekim 2008 tarihine kadar olan çalışmasında, radyasyona maruz kaldığı fiili çalışma süresi dikkate alınmadan, bir yıl çalışması karşılığında, 90 gün itibari hizmet süresi zammı aldı. 1 Ekim 2008’den itibaren, radyasyona maruz kaldığı fiili çalışma süresi dikkate alınarak aynı oranda fiili hizmet süresi zammı veriliyor. Yeni uygulamaya göre, rapor ve izin kullanmadan bir yıl çalışması halinde yılda yaklaşık olarak 57 gün itibari hizmet süresi zammı alabiliyor.


Eşinizin fiili hizmet süresinin neden 3 yıl eksik olduğunu belirtmemişsiniz. Sorunuzu eşinizin 23 Mayıs 2002 tarihine kadar aralıksız çalıştığı varsayımına göre cevaplandırıyoruz. Eşiniz emekli olmak için; 20 tam yıl fiili hizmet süresi ve 47 yaş şartlarına tabi. Yaklaşık 4 yıl 4 ay fiili hizmet süresi zammı, emekli olmak için aranan yaş haddinden düşüp, fiili hizmet süresine eklendiğinde, emeklilik için aranan şartları sağlamış olduğundan istediği zaman emekli olabilir.

Eşinizin doğumunu tarih(gün, ay, yıl) olarak ve fiili hizmet süresindeki eksikliğin nedenini ve hangi tarihler arasında olduğunu bildirirseniz, sorunuza daha net cevap verebiliriz.

 

Ekrem SARISU - POSTA


--

www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com