Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Eylül 2012 Çarşamba

Malulen emekli olabilme şansım var mı?

SGK sağlık kurulu maluliyetinize karar verirse emekli olabilirsiniz


Soru: 12 Mayıs 1979 doğumluyum. 30 Nisan 2008-05 Mart 2004 arası sigortalıydım. 1800 güne yakın prim ödemem var. 21 Temmuz 2010 tarihinden beri Bağ-Kur primi ödüyorum. Askerliğimi sigorta başlangıcından önce yaptım. Yüzde 65 iş gücü kaybım var. Malulen emekli olabilme şansım var mı?

OLGUN

Cevap: Malulen emekli olmak için; 10 yıl sigortalılık süresi, 1800 gün prim ödeme ve en az yüzde 60 oranında işgücü kaybı aranıyor. Başkasının sürekli bakımına muhtaç derecede engelli olanlardan 10 yıllık sigortalılık süresi aranmıyor.


Askerlik sürenizi bildirmemişsiniz. Şayet 18 ay askerlik yapmışsanız borçlanarak 10 yıllık süreyi tamamlamanız ve raporunuz ve tıbbi eklerinin sosyal güvenlik sağlık kurulunca incelenmesi sonucunda maluliyetinize karar verilmesi halinde, malulen emekli olabilirsiniz.


Ekrem SARISU -POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com