Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Ağustos 2012 Pazartesi

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren konuda somut bir çalışma var mı?

Aylıklar hâlâ düşüyor mu?


Soru: Sadettin Bey, geçen yılki bir yazınızda SSK'lı ve Bağ-Kur'luların çalışmaya devam ettikçe emekli aylıklarının düştüğünü yazmıştınız. Yine geçen yıl Ramazan ayında Sayın Faruk Çelik'le iftar yemeğinde bir araya geldiğinizi ve konuyu kendisine sorduğunuzu, Sayın Bakan'ın çözüm için talimat verdiğini ifade etmiştiniz. Aradan tam bir yıl geçti. Acaba benim gibi milyonlarca çalışanı ilgilendiren bu konuda somut bir çalışma yapılıyor mu? Emin S.

Cevap: Değerli okurum, sizin de dikkatle takip ettiğiniz üzere 2000 yılından önce çalışmaya başlamış olan SSK'lı ve Bağ-Kur'luların aylıkları, çalışmaya devam ettikçe düşüyor. Bu düşüş 2008 yılında yürürlüğe giren sosyal güvenlik reformundan kaynaklanıyor. Normalde çalışmaya devam ettikçe prim gününüz ve kazancınız artacağı için ileride bağlanacak aylığın da artması gerekir ama maalesef bizde tersi oluyor. Benim hatırlatmam üzerine Sayın Faruk Çelik konudan haberdar olduğunu ve inceleme yaptırdığını belirtmişti. Fakat henüz kamuoyuyla paylaşılmış bir çalışma bulunmuyor.

Sadettin Orhan - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com