Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Ağustos 2012 Pazar

Emeklilik başvurusu yaparsak silinen Bağ-Kur borcu için ne kadar ödeme yapmamız gerekir?


Anneniz günün şartlarıyla prim ödeyerek silinen günlerini tekrar kazanabilir

Soru: Annem 3 Şubat 1961 doğumlu. Ve Bağ-Kurludur(4/b). 13 Temmuz 1990 işe başlama, 25 Haziran 1997 terk. 6 Aralık 1999 tekrar işe başlama, 15 Haziran 2006 terk. Bağ-Kur hizmet dökümü yukarıdaki gibidir. Yalnız borcunu yatırmadığından dolayı 30 Haziran 1998 tarihinden 2006 tarihine kadar sigortalılık süresi silinmiştir. Toplam SGK’da sigortalı göründüğü gün sayısı 8 yıl 37 gündür. Emeklilik başvurusu yapar isek silinen Bağ-Kur borcu için ne kadar ödeme yapmamız gerekir? Ne zaman emekli olur? Emekli maaşı ne kadar olur? Annem aynı zamanda Babamdan dolayı Bağ-Kur emekli dul yetim aylığı almakta. Eğer emekli olursa aldığı aylık kesilir mi? Bu konuda bilgi verebilir misiniz?

Salih OKUR

Cevap: Anneniz yaş haddinden emekli olmak için; 15 tam yıl prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabi. Annenizin toplam hizmet süresi 13 yıl 5 ay 21 gün. Prim ödemesi 8 yıl 37 gün göründüğünde göre, 5 yıl 4 ay 14 günü silinmiş. Silinen günlerin tamamını ilişkin primi günün şartlarıyla ödeyerek kazanabilir. Daha sonrada 18 ay 9 gün daha prim ödeyerek toplam Bağ-Kur süresini 15 tam yıla tamamlaması şartıyla, 56 yaşını dolduracağı, 3 Şubat 2017 tarihinde emekli olabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com