Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Toplu prim ödeyerek gün kazanıp emekli olmak mümkün mü?


Toplu prim ödeyerek gün kazanıp emekli olma usulü yok


Soru: Eşim 24 Ağustos 1953 doğumlu. Kendisi İ.B.S Belediyesinde 1978 ile 1982 tarihleri arasında Emekli Sandığına bağlı memur olarak çalışmış olup, 15 Mayıs 1982 tarihinde doğum iznini takiben 6 ay da ücretsiz iznini alıp bilahare 1983 yılı başlarında işinden ayrıldı. Bu durumda borçlanmak suretiyle emekli olabilir mi? Eğer borçlanırsak toplu olarak parasını yatırmak mümkün mü? Bu konuda bizi bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Oğuz KOÇAN

Cevap: Sosyal güvenlik sistemimizde gerideki boş günleri borçlanarak kazanıp emekli olma usulü bulunmuyor. Toplu para ödeyerek eşinizi emekli edemezsiniz. Eşiniz 8 Eylül 1999 tarihi itibariyle 18 yıldan fazla süredir sigortalı olduğundan, eski yasa şartlarıyla emekli olacak. Eski yasaya göre SSK’da yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabi. Sigortalı çalışarak toplam prim ödemesini 3600 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com