Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Temmuz 2012 Salı

Sigorta başlangıcım askerlikten sonra askerliğimi yatırdığım zaman emeklilik yaşımı düşürür mü?

75 gün askerlik borçlanması bir yıl erken emekli eder

Soru: 1974 doğumluyum. 7 Şubat 1996 SSK girişim var. Şuan 5880 gün prim ödemem var. Sigorta başlangıcım askerlikten sonra. Askerliğimi yatırdığım zaman emeklilik yaşımı düşürür mü?

Mehmet KARPUZ
Cevap: Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yaptığınızdan, borçlanma erken emekli olmanızı sağlar. Ayrıca, tamamını da borçlanmanıza gerek yok. Askerliğinizin 75 gününü borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 75 gün geri gider ve emekli olmak için; 5750 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabi olmanızı sağlar. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, bundan sonra prim ödemseniz de, 2029 da 55 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Evde bakım aylığı alabilirsiniz
Soru: Yüzde 85 özürlü olan anneme bakıyorum. Annemin de benim de sosyal güvencemiz ve gelirimiz yok. Akrabalarımızın yardımı ile geçiniyoruz. Özürlü yaşlıya bakana Devletin bakım parası verdiğini duydum. Evde bakım parası için nereye başvurmam gerekiyor? Bu bilgilere göre, evde bakım aylığı alabilir miyim?
SALİHA/DENİZLİ
Cevap: Evde bakım parası alabilmek için, bulunulan yerdeki Sosyal Hizmetler İl/İlçe Müdürlüğü’ ne, (tabi varsa) başvurulması gerekmektedir. Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüklerinin bulunmadığı yerlerde ise, Kaymakamlıklara başvuru yapılabiliyor.
Anneniz başkasının bakımına muhtaç derecede özürlü(en az yüzde 70 derecede) ve aile içinde kişi başına düşen gelirin aylık ortalama tutarı, asgari ücretin net tutarının üçte ikisinden az ise(bugünkü asgari ücrete göre 448.87 TL ) için, bulunduğunuz yerdeki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvurmanız halinde, aylık asgari ücret tutarında evde bakım aylığı alabilirsiniz.

9 ay olan prim eksiğinizi hangi statüde öderseniz ödeyin Emekli Sandığından emekli olabilirsiniz
Soru:2 Mart 1966 doğumluyum. 22 Haziran 1985 tarihinde Bağ-Kurlu oldum. Ve 19 Haziran 1992 de memur olarak çalışmaya başladım. Kendi isteğimle 16 Ekim 2009 da memuriyetten ayrıldım. Ne zaman emekli olabilirim?
İkram SAĞLAM
Cevap: Şayet ilk defa sigortalı olduğunuz 22 Haziran 1985 den memur olduğunuz 19 Haziran 1992 ye kadar ara vermeden prim ödemişseniz,(bu arada askerlik yapmış olmalısınız. Askerliğiniz de borçlanmanız şartıyla) Emekli Sandığında emekli olmak için; 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 49 yaş şartlarına tabisiniz. Yaklaşık 9 ay olan prim eksiğinizi sigortalı bir işte çalışarak veya isteğe bağlı prim ödeyerek toplam fiili hizmet sürenizi 25 tam yıla tamamlamanız şartıyla, 49 yaşınızı dolduracağınız 2 Mart 2015 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com