Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Temmuz 2012 Salı

Ali Tezel: Hamilelik ve doğumla ilgili tüm muayene ve tahliller ile doğum bedavadır


Doğum her şartta 'bedava' demiştik, yargıyla haklı çıktık


Bu köşeden "5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereğince, hamilelik ve doğumla ilgili tüm muayene ve tahliller ile doğum bedavadır. Ne SGK 'Primi ödemediniz' diye size baktırmayabilir ne de hastaneler sizden para isteyebilir" demiştik. Bu yazımıza önce SGK "Doğru değil; biz SUT (Sağlık Uygulama Tebliği) ile primlerini ödemeyenlere baktırmayız, hastaneler de ilave para alabilir" demişti. Şimdi ise Antalya 2. İş Mahkemesi konuyu karara bağladı ve Yargıtay da onadı.

SGK, Bağ-Kur'lu olanlardan prim borcu (60 günden çok) olanların ne kendilerine ne de eş ve çocuklarına sağlık yardımı vermediği halde hamilelik ve doğum sağlık yardımlarını da vermemektedir. Ancak, bu köşeden yazdığımız üzere hamilelik ve doğum için herhangi bir ön şart yoktur. Antalya'dan bir okurumuz, Bağ-Kur'lu olup eşini doğum yapması için bir hastaneye kaldırıyor ve SGK "Prim borcunuz var" diyerek kadının doğum masraflarını ödemeyip "Cebinizden ödeyin" diyor. Okurumuz parasını ödüyor ve yazımızdan yola çıkarak SGK'yı dava ediyor.

MAHKEME: SGK DOĞUM PARASINI ÖDEMELİDİR
Davaya bakan Antalya 2. İş Mahkemesi gerçekten yasaya uyan SGK'nın yayınladığı SUT'u yok sayan bir karara imza attı ve...

"Taraflar arasındaki uyuşmazlığın, davacının eşinin doğum yaptığı 13.07.2011 tarihi itibarıyla, davacının kuruma prim borcu olması nedeniyle, ödediği tedavi giderinin kurumca karşılanmamasından kaynaklandığı anlaşılmaktadır.

5510 sayılı kanunun 67'nci maddesine göre, sağlık hizmetinden yararlanma şartı olarak prim borcunun bulunmaması öngörülmüş ise de; 5510 sayılı kanunun 63/c fıkrası bu şartları hariç tutmuştur... davanın kabulüne" diyerek, SGK'nın sigorta tarafından ödenen doğum sağlık giderlerini ödemesine karar vermiştir. Kararı SGK temyiz edip Yargıtay'a göndermiş ama Yargıtay da kararı aynen onamıştır.

Ali TEZEL - Gazete Habertürk

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com