Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Haziran 2012 Perşembe

Geride kalan SGK günlerimi asgari ücretten yatırsam emekli maaşım ne kadar düşer?

Aylığınızın düşmemesi için tavandan prim ödemeye devam etmelisiniz

Soru: Şu an 6555 gün prim ödemem var. Yaşa takıldım. Emekli olmama 4 yıl 4 ay var. 6555 gün primim tavandan yattı. Bu geride kalan günlerimi asgari ücretten yatırsam, maaşım ne kadar düşer?


Ali METİN

Cevap: Primlerinizi tavandan yatırdıktan sonra, pime esas kazancın alt sınırı(asgari ücret) üstünden prim ödemektense hiç ödememeniz daha iyi. Çünkü prime esas kazancın alt sınırı üstünden prim ödeme, emekli aylığı bağlanmasına esas ortalama kazanç tutarınızı düşüreceğinden, emekli aylığı tutarınız düşer.
Önümüzdeki 4.5 yıl süresince prime esas kazanç tutarının alt sınırının ne olacağını bilmediğimizden, emekli aylığınızın ne kadar azalacağını hesaplayamayız. Ancak, yaklaşık bir bilgi vermek gerekirse, yarıya yakın düşme olacağı söylenebilir.
Emekli aylığınızın yüksek olması için, emekli olacağınız yaşı doldurana kadar, prime esas kazanç tutarının üst sınırından prim ödemeye devam etmelisiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com