Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Mayıs 2012 Çarşamba

İsviçre’de çalışmadığım 600 günü Türkiye’de borçlanabilir miyim?

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?
L. Mutlu

7 yıl 6 aydır İsviçre’de çalışıyorum. Sigortalı gün sayım 2070 gün. Türkiye’de işe girişim 10.11.1986 ve prim ödeme gün sayım 933 gündür. 18 aylık askerliğimi borçlanırsam, İsviçre’de çalışmadığım 600 günü Türkiye’de borçlanabilir miyim, ne zaman emekli olabilirim?


CEVAP: 10.11.1986 tarihli Sigorta girişiniz ve toplam 933 gününüz var. Buna göre; 25 yıl, 49 yaş ve 5.300 günle emekli olabilirsiniz. Yurt dışında geçen hizmetinizi ve askerliğinizi istediğiniz zaman borçlanabilirsiniz. Her iki borçlanmanın da Asgari Ücretten bir günlük borçlanma tutarı 9.46 TL olup, yurt dışı borçlanmasını tebliğ tarihinden itibaren 3 ay içerisinde, askerlik borçlanmasını 1 ay içerisinde ödemek gerekiyor. Emeklilik müracaat için yurda kesin dönüş şartı var.

Lütfi Köksal - Türkiye

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com