Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Mayıs 2012 Pazartesi

10 yıllık hizmetimin hükmü yok mu?

Destek priminin emekli aylığına hiçbir faydası yok

Soru:1992 yılında milli eğitim bakanlığından öğretmen olarak emekli oldum. Sonradan on yıl daha özel okullarda sigortalı olarak öğretmenlik yaptım. Son on yıllık hizmetimi emekli sandığı hizmetimle birleştirebilir miyim? 10 yıllık hizmetimin hükmü yok mu?
Cahit ÖZYAMAN

Cevap: Muhtemelen, özel okullarda emekli aylığınızı kestirmeden, sosyal güvenlik destek primine tabi olarak çalıştınız. Destek primine tabi olarak çalışmışsanız, çalışma süreleriniz Emekli Sandığı hizmetinizle birleşmez. Sadece kıdem tazminatı hesabında dikkate alınır. Kıdem tazminatını da işveren haksız yere işinize son vermesi veya sizin iş akdinizi haklı bir nedenle fesih etmeniz halinde alabilirsiniz.
Şayet özel okullarda emekli aylığınızı kestirerek, tüm sigorta kollarına tabi olarak çalışmışsanız,( aktif sigortalı olarak prim ödemişseniz) o zaman sigortalı geçen süreleriniz emekli sandığı hizmetinle birleştirilir ve tarafınıza SSK’dan emekli aylığı bağlanır.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com