Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Nisan 2012 Pazartesi

Günüm dolduğu halde prim ödemeye devam edersem emekli maaşımda ne kadar bir artış olur?

Prim ödemeye devam etmezsem emekli aylığım düşer mi?

01.02.1992'de sigorta girişim var. Prim gün sayımı ve çalışma yılımı doldurdum (prim 6160 gün/yıl 20). 48 yaşında maaş hak ediyorum. Bu tarihten itibaren sigorta primi ödemez isem emekli maaşım düşük mü olur? Devam edersem emekli maaşımda ne kadar bir artış fark eder (yüzde olarak tahmini rakam)?


Aysel Yaman (03.04.2012)

Emekli aylığının hesaplanmasında, biri ortalama aylık kazanç tutarı, diğeri aylık bağlama oranı olmak üzere iki parametre esas alınıyor. Ortalama aylık kazanç tutarı, tüm sigortalılık süresi boyunca üzerinden prim ödenen prime esas kazanç tutarları güncellenerek hesaplanıyor. Aylık bağlama oranı ise toplam prim ödeme gün sayısına göre hesaplanıyor.

Ayrıca sizin gibi sigorta başlangıcı 01.01.2000 tarihinden önce olanların emekli aylığı, 01.01.2000 öncesi, 01.01.2000-30.09.2008 dönemi ve 01.10.2008 sonrası için ayrı ayrı hesaplanan kısmi aylıkların toplamından oluşuyor.

Üzerinden prim ödenen kazanç tutarı asgari ücret veya asgari ücretin biraz üzerinde olanların, 01.10.2008'den sonraki prim ödeme gün sayısının toplam prim ödeme gün sayısı içindeki payı arttıkça, emekli aylığı düşüyor.

Ortalama prime esas kazanç tutarınız 2.500 liranın altında ise prim ödemeye devam ettikçe bağlanacak emekli aylığınız düşer.

Primleriniz tavan veya tavana yakın tutar üzerinden ödeniyorsa, bağlanacak emekli aylığınız prime esas kazanç tutarına bağlı olarak artar.

Metin TAŞ & Sezgin ÖZCAN - AKŞAM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com