Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Nisan 2012 Çarşamba

Almanya mevzuatına göre malullük aylığı alma koşulları nelerdir?

Almanya mevzuatına göre malullük aylığı alma koşulları nelerdir?

● Meslek malulü durumunda olduğunun veya kazanma gücünün yitirildiğinin hekim raporu ile belgelenmesi,
● En az 60 aylık sigortalılık (prim ödeme) süresinin bulunması,
● Malullük durumunun meydana geldiği tarihten önceki son beş yıl içinde, en az 36 ay mecburi sigorta primi ödenmiş olması gereklidir.
ÖNEMLİ UYARI :
Alman sosyal güvenlik mevzuatında yapılan ve 01.01.1984 tarihinde yürürlüğe giren bir değişiklikle, mesleki iş göremezlik veya malullük aylığına hak kazandıran mevcut koşullara, "sigorta olayının ortaya çıktığı tarihten önceki son 60 ay içinde 36 ay sigortaya tabi işlerde çalışmış olmak" koşulu da eklenmiştir.
Bu düzenlemeye göre, işten ayrıldıkları tarihten itibaren 2 yıl geçtikten sonra Alman Sigorta Kurumundan aylık tahsisi talebinde bulunan vatandaşlarımızın bu talepleri, Yasanın öngördüğü anlamda "malul" sayılsalar bile; "son 60 ay içinde 36 ay sigortalı çalışmış olmak" koşulunu yerine getirmedikleri gerekçesiyle reddedilmektedir.
Diğer taraftan, vatandaşlarımıza Alman sosyal güvenlik mevzuatına göre, işgücü kaybı yanında, Alman İş Piyasasının durumu da dikkate alınarak tahsis edilen malullük aylıkları, hak sahibi vatandaşlarımızın Almanya'dan kesin olarak ayrılması halinde, söz konusu mevzuat uyarınca; iş piyasası durumunun büyük veya küçük oranda dikkate alınmış olmasına göre, ya tümü ile kesilmekte ya da "meslekte iş göremezlik" aylığına dönüştürülerek 1/3 eksiği ile ödenmektedir. Vatandaşlarımızın yurda dönmeden önce Ataşeliklerimize müracaat etmeleri yararlı olacaktır.

Kaynak: SGK Türkiye ile Almanya arasındaki Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin vatandaşlarımıza sağladığı diğer hakları okumak için tıklayınız

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com