Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Şubat 2012 Salı

SSK ve Bağ-kur Hizmet Çakışması hk.

SGK'ya dilekçe verebilirsiniz

Soru: Sadettin Bey, ben 1993-1997 yılları arasında hem SSK hem Bağ-Kur primlerini beraber ödemişim. Daha sonra durumun farkına vardım ve SSK'yı durdurup Bağ-Kur primlerini ödemeye devam ettim. Şimdi ben bu çakışan sürelerde SSK'ya ödenmiş primleri geri alabilir miyim? Ya da bunlar Bağ-Kur'a mı aktarılır? Bunun için ne yapmam lazım?


H. Dinç

Cevap: Değerli okurum, hem SSK'ya hem de Bağ-Kur'a prim ödenmiş olması halinde, iki ayrı kuruma ödenen primler aynı döneme rastlamıyorsa, SSK primleriniz işveren payıyla birlikte Bağ-Kur borcunuza mahsup edilir. Eğer primler aynı döneme rastlıyorsa, örneğin aynı ayda hem SSK'ya hem de Bağ-Kur'a prim ödemişseniz, bu durumda aktarma değil prim iadesi yapılır. Yani adınıza ödenmiş olan SSK primlerinin işçi payını iade alabilirsiniz. Bunun için SSK sicil numaranızı ve iade talep ettiğiniz dönemi belirten dilekçeyle SGK birimine başvurmanız yeterli.

Sadettin ORHAN - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com