Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Şubat 2012 Cuma

Askerlik borçlanmasını iptal ettirme hk.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?

Abdülhalik Özkan


Doğum tarihim 22.08.1968. SSK’lı ve Bağ-Kur’lu olarak çalıştım. Askerlik süresi içerisinde Bağ-Kur’um yattığı halde, ben ayrıca askerlik için borçlanıp paramı da yatırdım. İki dönemde de benden para alınmış oldu. Bunlar borçlarıma ayrı ayrı sayılır mı? Ne yapmalıyım? Ayrıca nasıl emekli olabilirim?


CEVAP: Vergi mükellefi olan bir kimse askere gittiği zaman vergi mükellefiyeti askerde devam ederse, Bağ-Kur primlerini de ödemesi gerekir. Ama bu durumda olan bir kimse ayrıca askerlik borçlanması yapamaz. Siz bu parayı ödediğinize göre; müracaat ederek askerlik borçlanmanızı iptal ettirip, başka borcunuz varsa, borcunuza mahsup edilebilir.

01.05.1986 tarihli Sigorta girişiniz var. Bağ-Kur’da ne kadar hizmetiniz olduğunu bilemiyoruz. İlgili kurumdan sorabilirsiniz. Sigorta’ya 3.5 yıl prim ödemek şartıyla 25 yıl, 49 yaş ve 5300 günle Sigorta’dan emekli olabilirsiniz.

Lütfi Köksal - TÜRKİYE

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com