Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Şubat 2012 Perşembe

1978 yılında sigortalı olanların emekliliği hk.

Ya primi 5000 güne, ya da yaşı 60’a dolduracaksınız

Soru: 1960 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 20 Kasım 1978 olup, bugüne kadar 3058 gün prim ödedim. Askerliğimi yatırırsam, ne zaman emekli olabilirim? Birde yurtdışı borçlanması yapmam için nerelere müracaat etmem gerekir.


AHMET

Cevap: Askerlik sürenizi bildirmemişsiniz. Sigorta başlangıç tarihinden sonra 20 ay askerlik yapmış olmalısınız. Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi,5000 gün prim ödeme ve 44 yaş şartlarına tabisiniz. Askerlik sürenizi borçlanmanız halinde, prim ödeme gün sayınız 3658 güne yükselir. Askerlik borçlanmasından sonra 1342 gün daha prim ödeyerek, toplam prim ödemenizi 5000 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ayrıca askerlik borçlanmasıyla prim ödemenizi 3600 güne tamamladıktan sonra, prim ödemseniz de, 2020 de 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte yaş haddinden emekli olmanızda mümkün.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com