Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Ocak 2012 Çarşamba

Doğum borçlanması ile kazanılan günlerin borçlanma tarihindeki sigortalılık statüsüne sayılması hk.

Doğum borçlanması ile kazanılan günler borçlanma tarihindeki sigortalılık statüsüne sayılıyor

Soru: 21 Aralık 1966 doğumluyum. İşe ilk giriş tarihim 20 Ekim 1981 (SSK). SSK'ya ödenen gün sayısı 442’dir. Şu anda Bağ-Kurdan isteğe bağlı ödeme yapıyorum. Bağ-Kura 1634 gün prim ödedim. Doğum borçlanması da yaparak 5000 günden emekli olmak istiyorum. Emekli olacağım kurumun son 7 yıla bakılarak karar verileceğini biliyorum. Fakat SSK’dan emekli olmak için ne zaman Bağ-Kur ödemesini bırakmam gerekiyor? Doğum borçlanmasını ne zaman yapmam gerekiyor? Bilgi verebilirseniz sevinirim.


AYŞE D.

Cevap: SSK’dan emekli olmak için son 1260 gün primi sigortalı bir işte çalışarak ödemeniz gerekiyor. Doğum borçlanması yapabilmeniz için, doğumunuzu 20 Ekim 1981 ile Bağ-Kura prim ödemeye başladığınız tarih arasında yapmış olmanız lazım. Doğum tarihinden sonraki iki yıl içinde sigortalı çalışmanız yoksa, borçlanarak 720 gün kazanabilirsiniz.
Doğum yaptığınız tarihi ve kaç doğumunuz olduğunu bildirmediğinizden sorunuzu varsayımlı olarak cevaplandırıyoruz. Bir doğum yaptığınızı ve borçlandığınızı varsaydığımızda, toplam prim ödemeniz 2796 güne yükselir. Bu durumda, Bağ-Kura 31 ay(930 gün) daha prim ödedikten sonra Bağ-Kuru kapatıp, sigortalı bir işte çalışarak 1274 gün daha prim ödeyerek, toplam prim ödemenizi 5000 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Doğum borçlanmasını emekli olacağınız tarihe kadar istediğiniz zaman yapabilirsiniz. Ancak doğum borçlanmasıyla kazanılan günler, borçlanma yapıldığı tarihteki sigortalılık statüsüne sayılıyor. Bu, Bağ-Kura prim öderken borçlanırsanız kazanacağınız günlerin Bağ-Kura, SSK’lı çalışırken borçlanırsanız kazanacağınız günlerin SSK’ya sayılacağı anlamına geliyor.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com