Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Eylül 2011 Cumartesi

Emekli maaşımın ne zaman bağlanabileceğini, emekli olabileceğim tarihi, emeklilik için gerekli başvuru evraklarının ne olduğunu, ne zaman başvurmam gerektiğini ve emeklilik maaşımın nasıl hesaplanacağını öğrenebilir miyim?

SSK’ya 1 Ocak 2012 tarihinde emeklilik başvurusu yapabilirsiniz  


Soru: 01 Ocak 1966 Doğumlu bir bayanım.9 Ekim 1989-10 Ağustos 2001 tarihleri arasında 11 yıl 10 ay 1 günlük özel bir bankanın emekli sandığı vakfınca ödenmiş SSK primim bulunmaktadır. 12 Ağustos 2002-18 Ekim 2010 tarihleri arasında da kamu bankasında SSK lı olarak çalıştım ve emekli yaşımı beklemek üzere ayrıldım. Emekli maaşımın bağlanabileceği, emekli olabileceğim tarihi, emeklilik için başvuru evraklarının ne olduğu ve ne zaman başvurmam gerektiğini ve emeklilik maaşımın nasıl hesaplayabileceğimi bildirirseniz sevinirim.
Gönül TAŞKIN

Cevap:
Primi ödenen son yedi yılda SSK ya fazla prim ödediğinizden SSK şartlarıyla emekli olacaksınız. Emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 46 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, 46 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Öncelikle SGK ya yazılı başvuruda bulunarak özel banka emekli sandığında olan hizmetlerinizle SSK’daki hizmetlerinizin birleştirilmesini talep edin. 46 yaşınız dolduracağınız 1 Ocak 2012 tarihinde SGK ya emeklilik başvurusunda bulunun. Başvuruyu, bir adet vesikalık fotoğrafınızı ekleyeceğiniz  “Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi”  ni doldurarak yapacaksınız.

Son yıllarda sürekli değiştirildiğinden, emekli aylığı hesaplanması oldukça karmaşık hale geldi. Basitçe izah edecek olursak; Prime esas kazanç tutarınızın ortalaması ve prim ödeme gün sayınız dikkate alınarak, 9 Ekim 1989 ile 8 Eylül 1999 tarihi arasındaki süre, 8 Eylül 1999 ile 1 Ekim 2008’e kadar olan süre ve 1 Ekim 2008 den tahsis talep tarihine kadar olan süreler için farklı usullerde aylık hesaplanacak ve bunların toplamı emekli aylığınızın  tutarını oluşturacaktır.



Kaynak: Ekrem SARISU - Posta  Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Diğer Sorular İçin Tıklayınız 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com