Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Mayıs 2011 Salı

Kesenekleri zaman aşımına uğrayan Emekli Sandığı hizmetlerimi hangi şartlarda ihya edebilirim?

Soru

Halen yurt dışında çalışmaktayım. Kesenekleri zaman aşımına uğrayan Emekli Sandığı hizmetlerimi hangi şartlarda ihya edebilirim?


Cevap


Kesenek veya toptan ödemeleri zaman aşımına uğramış olması nedeniyle, hizmetleri tasfiye edilmiş olanların tasfiye edilmiş süreleri, 5510 sayılı Kanun uyarınca, birleştirilecek hizmetlerden kabul edileceği hükme bağlanmıştır.

Buna göre, kesenekleri zaman aşımına uğraması nedeniyle, hizmetleri tasfiye olan sigortalıların hizmetleri, ihya edilmeksizin fiili hizmet süresi olarak kabul edilecektir. Ancak, kesenek iadesi veya toptan ödeme yapılmak suretiyle tasfiye olan hizmetlerin, sonradan geçen sigortalılık halleri ile birleştirilebilmesi için mutlaka ihya edilmesi gerekmektedir. Kesenek iadesi veya toptan ödeme yapılarak hizmetleri tasfiye edilmiş olanların, Kurumumuza yazılı olarak müracaat etmeleri ve ihyaya ilişkin tutarın ödendiği tarihte ülkemizde veya yurt dışında, Ülkemiz ile Sosyal Güvenlik Sözleşmesi olan ve Kurumumuzun da bu sözleşmeye taraf olduğu bir sigorta merciine tabi sigortalı olarak çalışması halinde, tasfiye olan hizmetleri ihya edilmek suretiyle, fiili hizmet süresi olarak kabul edilecektir.


Bu ve benzeri tüm soru cevapları okumak için tıklayınız Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com