Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Şubat 2011 Perşembe

Torba yasada sigortalı olduktan sonra yapılan yaş düzeltmelerinin emeklilikte dikkate alınması hakkında bir düzenleme var mı?

Yaş düzeltmeleri

Şu anki uygulamada, sosyal güvenliğe tabii olarak çalışmaya başladıktan sonraki yaş düzeltmeleri, emeklilikte dikkate alınmıyor. Yani ilk sigortalı olduğunuzda nüfusta hangi yaşınız yazıyorsa, emeklilik hesabınız da buna göre yapılıyor. Bazı durumlarda, gerçek yaşından 7-8 yaş küçük yazılmış kişiler bu hüküm gereği yıllarca emeklilik beklemek zorunda kalabiliyor. Bu hükmün değiştirilmesi ve sonradan yapılan yaş düzeltmelerinin dikkate alınması için yasa teklifi verildi fakat torbaya girmedi.

Torba yasada olmayan fakat herkesin çıkmasını istediği diğer düzenlemeler için tıklayınız
Sadettin ORHAN - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com